Pähkinäjäätelöä kotikoneella

Minäpä ostin kirpparilta OBH Nordican jäätelökoneen. Käyttämätön kone maksoi 10€, joten ei ollut isosta investoinnista kyse. Joskus aikaisemmin minulla oli vähän isompi kone 30 litrainen, ja reseptitkin olivat eri pohjalla. Mutta nyt mennään kotioloissa ja toimivien reseptien kokeilut alkakoot. Ensimmäinen kotijäätelöidea olikin sitten vegeversio. Vegenä ihan sen takia, että sain kokeiltavaksi kaurapuuteripurkin äidiltäni, joka ei löytänyt sille mitään käyttöä. No jos oltaisiin ihan puritaaneja vegehenkilöitä, niin näytti tuossa hasselpähkinätahnassa olevan maitojauhetta, joten ihan umpivegenä ei menty tällä kertaa. Jäätelökone on pieni, joten reseptit ovat tuolla 320 ml jäätelökoneen kupille. Tuota kaurapuuteria pitänee vielä kokeilla enemmän. Se toimii varmaankin hyvänä sakeuttajana pirtelöissä, mutta missä muualla…. hmm… jatkan projektia

Hasselpähkinäjäätelö melkein vegenä

2 dl Planti kaurakermaa

2 rkl kaurapuuteria

3/4 dl hasselpähkinätahnaa

Sekoitin nämä ainekset kylmänä sekaisin ja jäätelökoneeseen pyörimään, 15 minuuttia ja minulla oli pehmiksen tyyppistä kotijäätelöä. Maku oli ihan mukava. Mutta koska tässä ei ollut sokeria, se loppu jämähti melkoisen kovaksi sitten pakastimessa, eli parempi heti syödä kaikki pois, onneksi jäätelökone on pieni

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.