Granola, itsetehty mysli lahjaksi

on

Teinineiti innostui melko myöhään miettimään joululahjoja läheisilleen. Tarjosin ideaa itsetehdystä granolasta, johon löytyi raaka-aineet heti kotoa. Siitäpä hän oikein innostui ja tekemään. Itsetehty granola on myös paljon sovellettavissa ja omien makumietymysten mukaisesti. Tästä halusimme tehdä ns terveellisemmän verson.

ainekseet isoon 750 ml purkkiin olivat

5 dl kaurahiutaleita

1 dl hasselpähkinärouhetta

3 rkl kaakaosokeria

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl rusinoita

1 pss kuivattua mustikkaa jauheena

Sekoitetaan kaurahiutaleet, sokeri, hunaja ja pähkinät yhteen. Seos levitetään leivinpaperin päälle ja uunnin. Lämpöä 125 astetta ja noin tunti. Seos pellille ohuelti ja sitä pitää sekoitella ja käännella useasti, ettei se pala. Jos seos pääsee palamaan, se maistuu pahalle, eikä sitä voi käyttää. Anna seoksen jäähtyä ja lisää rusinat ja mustikkajauhe seokseen ja hämmennä sekaisin. Siinäpä se sitten oli, tämä versio. Nätti purkki, nauha ja koristelua, siinäpä yksi mukava lahjaidea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.