Taikinoitu juusto, Munster Gerome

on

Jotain ihan muuta menin liidiliin hakemaan, mutta kun pongasin hyllyssä vanhan tuttavan Munster Gerome- juustokiekon, pakkohan se oli ostaa. Samalla hetkellä tuli mieleen ohje, jossa juusto maustettiin ja taikinoitiin ja siitäpä se sitten lähti. Kaikkea muuta olikin kotona valmiina, tämäntyyppinen juusto vain puuttui. Tämän pikkusuolaisen juustona voi käyttää myös camembertia, jos sellainenkin herkku sattuu kohdalleen. Muster- juustohan on ranskalainen, valmis noin 120-150 g kiekko ja nuori juusto. Valmistettu lehmänmaitoon ja rakenteeltaan tahmainen ja pinta voimakkaan aromatikkaan hajuinen.

Raaka-aineet

3 torttutaikinalevyä

1 valkosipuli

100g pekonimurua

1 kananmuna voiteluun

3 perunaa

Aloitin projektin halkaisemalla valkosipulin vaakaan, päälle hieman oliiviöljyä, kääritään folioon ja uuniin 175 astetta noin 30 min. Laitoin muutaman perunan kiehumaan. Paistoin noin 100 g pekonikuutioita rapeiksi ja laitoin ne talouspaperin päälle valumaan ja jätin rasvan pannuun odottamaan. Leikkasin juustosta kannen keskeltä pois ja puristelin kypsän valkosipulin sisukset juuston aukkoon, päälle ripaus suolaa myllystä ja mustapippuria. Laitoin ensin pekonit taiknalevyn keskelle kasaksi ja sitten kippasin juuston ns nurinpäin, aukko alastpäin pekonien päälle. Taittelin taikina juuston ympärille ja voitelin kananmunalla. Päälle muutama höyryreikä veitsen kärjellä. Sitten koko komeus uuniin 200 astetta noin 25 minuuttia. Kun juusto on uunissa, kuorin lähes kypsät perunat ja pilkoin ne sopiviksi haarukkapaloiksi. Sitten vielä pannu (pekoninpasitorasvoineen) kuuaksi ja rapsakat pinnat perunoihin. Kun juustokiekon takina on kypsynyt, leikataan veitsellä päälle aukko ja sitten perunanpaloja sinne dippailemaan. Ei ihan kaikkein kevyin iltapala, mutta herkullinen ja erinomainen ruoka ajettavaksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.