Munakoisorullat tsatsikilla

on

Munakoiso on minulle hiukan mystisempi raaka-aine… kyllä, kokeiltu on jo tahnaa ja moussakaa, mutta taas mietin, miä voisin tehdä, ja hyödyntää jääkaapissa olevan halloumin samalla. Sunnuntain kunniaksi sitten vässin munakoisosta rullia, paahdoin ne uunissa ja kaveriksi tein kylmän raikkaan tsatsikin. Kevyttä ja maistuvaa! Vaikka pidän suunnattomasti mehevästä pihvistä, nämä kevyemmät päivät eivät menoa haittaa ollenkaan, riittää hyvin pitämään minut hengissä ja kun sattuu maut kohdalleen, mielikin lepää.

Tsatsikin tein ensin ja laitoin maustumaan. Raastoin puolikkaan kurkun silpuksi ja annoin sen valua siivilässä pari tuntia ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Murskasin kaksi valkosipulin kynttä ja sekoitin valkosi

pulin, 1,5 dl turkkilaista jogurttia ja kurkkusilpun sekaisin. Maustoin kuivatulla mintulla, muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Tsatsiki saa maustua rauhassa, maut tasaantuvat.

Viipaloin keskikokoisen munakoison mandoliinileikkurilla ohuiksi siivuiksi. Ohuet siivut kypsyvät paremmin seuraavassa vaiheessa ja ne on helpompi rullata lopuksi. Pilkoin halloumipaketin (200g) kymmeneen palaan, eli ensin viiteen siivuun ja sitten vielä puoliksi, eli rullia on tulossa siis 10 kpl. Sitten viiaploin kypsän tomaatin 10 lohkoon ja hain parvekkeelta tuoretta basilikaa.

Levitin munakoisoviipaleille oliiviöljyä ja pippurisekoitusta. Paahdoin siivuja molemmin puolin parilapannulla. Toisella pannulla paistoin halloumipaloihin väriä ja rapeutta. Sitten pariloidut viipaleet leikkulaudalle ja rullaamaan. Munakoisoviipaleelle pala halloumia, tomaattilohko ja pari lehteä basilikaa. Koko komeus rullalle ja paistovuokaan. Pinnalle hiukan parmesanraastetta. Uuniin ja 225 astetta ja noin 10 minuuttia.

TAjolle kylmän raikkaan tsatsikin kanssa ja maistui todella hyvälle!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.