Friteeratut oliivit papuhummuksella

on

Tällä hetkellä katson vain yhtä tv-ohjelmaa säännöllisesti, ehdoton suosikkini Master Chef Australia etenee taas koko syksyn massiivisella 64 jaksollaan. Työpäivän jälkeen tulee käytyä koiran kanssa ulkona happihyppelyllä  ja sitten voikin rentoutua ja katsoa kun muut tekevät ruokaa. Kokkiohjelmia on monia, mutta ainoa, jonka hengestä ja linjasta pidän on tuo Australian versio. Kannustavaa, vaikka kriittistä, rima pidetään korkealla ja silti opastetaan kok oaja nparemmaksi. Pidän myös paljon ns kilpailijoiden asenteesta toisiaan ohtaan, tekevät ystäväyyttä keskenään, eikä esim Ameriikan version mukaista selkäänpuukotusta toiselle ongelmien tekemistä harrasteta. Juuri sitä mitä ruuanlaitto on parhaimmillaan, intohimoa, yllättäviä tilanteita ja hyvää ruokaa!

Kovin paljon ei noita reseptejä voi tai kannata kopsailla ohjelman edetessä, kuvakulmat vaihtelevat eri tekijöihin, eikä tarkoista mitoista puhuta kuitenkaan. Ideoita sieltä yllä saa ja sopivalla hetkellä voi sitten tehdä itsekin. tämä frittioliivikokeilu on juuri yhdestä haasteesta kotoisin, se mitä en tiennyt (siis lähes kaiken) kaivelin sitten itse ja sovelsin. Friteerattuja oliiveja olen syönyt kerran reissullani Italiassa, ne oli täytetty liha-mortadellatäytteellä. Nyt ne lähtenyt täyttämään, vaikka käytössä oli isoja kalamata- oliiveja.

Voipapuhummus

1 prk Pirkka kypsiä voipapuja suolaliemessä

0,5 dl tahinitahnaa

2 valkosipulin kynttä

1 tl cayennepippuria

1 tl juustokuminaa

1 sitruunan mehu

loraus oliiviöljyä

mustapippuria rouhittuna, ripaus suolaa

Kaikki vain sekaisin tehosekottimeen ja kunnolla tasaiseksi, vedellä voi tasapainottaa rakennetta sopivaksi. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia, kun laitat tarjolle, laita päälle hieman hyvälaatuista oliiviöljyä ja ripaus cayenne pippuria.

Tässä versiossa friteerasin oliivin vain normaalin panerointikaavan mukaan, ilman täytteitä. Isot mehevät oliviit ensi njauhoihin, kananmukaan ja sitten korppujauho/pankojauhoseoseen. Uppopaisto auringonkukkaöljyssä, valutus talouspaperin päällä ja koeksi papuhummuksen päälle ja vallan mainio iltapala oli valmis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.