Olutpannukakku

on

Jostain ajatutui tällainen iltapalaherkku eteen, somea kaivelin ja ansioituneen ruokabloggaajan Kinuski kissan sivuilta löytyi ohjetta ja tarina, että alunperin hänkin on sen jostain saanut haltuunsa. mielenkiintoinen ohje ja kohtuullisen mystinen tekotapa, jote pakkohan sitä oli kokeilla. Idea on siis, että olutpohjainen taikina on löysä, siis vetelä pannukakkumainen lillu vuuan pohjalla. Sitten sekaan lisäillään löntteinä omaan makuun sopivaa jauhelihaseosta ja päälle juustoraastetta. Simpsala- bim, pohjataikina nousee ja turpoaa uunissa kiinteäksi ja lopputuloksena ruokaisa, suolainen pannukakku, jossa maistuu olut hiukan. Onneksi epäilin lopputulemaa sen vetisyyden ja rasvattomuuden vuoksi, ja vuorasin uunivuuan leivinpaperilla. Se olisi jämähtänyt vuokaan kiinni pahasti ilman sitä.

Pohjataikina

1 pll (0,33) jotain vaaleaa lagerolutta

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

 

Jauhelihatäyte

400 g jauhelihaa,

1 sipuli

2 pientä valkosipulin kynttä

1 pieni paprika hienoksi pilkottuna

1 prk kermaviiliä

1 tl mustapippuria rouhittuna

 

150g emmental- juustoraastetta

Paista 200 astetta noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä, maistuu minun mielestäni haaleana parhaimmalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.