Friteerattu Camembert

on

Suurena juustoystävänä tiedän, että uppopiastettu paneroitu Camembert on suurta herkkua. Ei ehkä kevyin mahdollinen herkku, mutta kun löysin aina täysistä ruokakaapistani mesimarjahillopurkin, siitä se ajatus sitten lähti. 250g Camembert on aina iso iltaherkku yhdelle, kahdele jo sopivampi, mutta mäillä nyt mentiin. Idea, kuten monessa muussakin herkuissa, on yksinkertaisuus. Kaunis pintahomeinen juusto pyöritellään jauhoissa, kananmunassa ja korppuajo- pankojauhoseoksessa ja oppopaistetaan 3-4 minuuttia kullanruskeaksi. Panerointi ja pintahomekerros muodostavat rapean pinnan ja sisus sulaa juoksevaksi, lämpimäksi herkuksi. Pieni lisäkikka ennen paistamista… Laitoin paneroidun juuston pakastimeen siksi aikaa, unnes öljy kuumenee. Tällä kikalla pinta pysyy kiinteämpänä, eikä sisus ala pursuilemaan niin helpolla kesken paistamisen kuumassa öljyssä.

Homejuustona Camembert on voimakkaan makuinen ja tuoksuinen, klassisesti raakamaitoon tehty ranskalaisihanuus, joten se kaipaa raikasta rinnalleen. Voimakasmakuinen, sokerinen mesimarja on sille täydellinen vastapari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.