suolaiset muffinit

on

Kotikokkaajalla oli taas jos jonkinlaista pikkusälää jääkaapissa ja muissa kaapeissa pääsiäisen jäljiltä. Mihin nämäkin taas hukkaisi luovasti? Joskus tuntuu, että suurimmat ”löydöt” näissä kokkailuissa tulee tehtyä vähän niinkuin vahingossa. Tai pienen positiivisen pakon sanelemana. Jotain raaka-ainetta tarvitsee äks-määrän jonnekin ja lopuista tekeekin sitten jotian ihan uutta ja mielenkiintoista. Itseasiassa minusta tuntuu, että tämän kokkailun suurinta antia ja viehätystä on se pääjumppa, jota tekee muokatessaan jotain reseptiä johonkin suuntaan, tai etsimällä jollekin ruoka-aineelle käyttöä. Monesti itse prosessi on se juttu, sitten kokeilemisen riemu. Itseään enempää ei voi syödä kuitenkaan ja minullakin on monta hyvää syytä rajoittaa syömistäni. Syyni ovat omasta mielestäni hyviä, painoa kertyy helpolla monien herkkujen ääressä.  Herkuistani en luovu, vaikka painoindeksini onkin noussut lievän ylipainon sarakkeeseen. Rajoitan mielummin määrää tai kertoja, mutta sokeria ja voita sekä makurasvaa haluan raaka-aineikseni. Toisekseen, liikun tällä hetkellä aika vähän, joten lisää positiivista kuntoilua ja kroppakin pysyy tämän harrastuksen mukana sujuvasti.

Nyt sitten tein ekologisen teon, ja tyydytin tietysti uteliaisuuttani tämän reseptin suhteen, ja väkersin suolaisia muffineita kaikesta siitä mitä löytyy kaapeista. Määrä oli sitten loppujen lopuksi paljon, 18 kpl. Nämä kuitenkin säilyivät hyvin jääkaapissa ja maistuivat ihan syötävilta sitten tulevina iltoina töiden jälkeen kevyenä iltapalana. Rakenteensa vuoksi, tämä oli aika kiinteä taikina, ne olisi voinut myös pakastaa jotain muuta syöntikertaa varten.

6 d vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl suolaa

1 tl valkosipuli-pippurirouhetta

1 tl paprikajauhetta

4 dl turkkilaista jogurttia

4 kanamunaa

1 dl raastettua juustoa, nyt oli manzegoa

100 g sulaa voita

päälle juustoraastetta

 

täytteisiin;

50g pekonia ja 100 g kanttarelleja ja 4 kevätsipulin varret (paistoin ensin pannulla)

ja 50 g aura sinihomejuustoa ja 2 päärynää (pilkottuna pieniksi paloiksi)

ja 10 kirsikkatomaattia, 50 g pekonia 2 rkl pestoa (paistoin ensin pannulla)

Valmistin ensin perustaikinan. Ensin yhteen kuivat aineet omaan kuppiinsa, sitten kosteat ainekset ( jogurtti ja kananmunat, juustoraaste) sekaisin käsivatkaimella. Kuivat aineet sekaan ja lopuksi sula voi. Jaoin taikinasta kolme osaa, jotka sitten maustoin omilla täytteillään, sekoitin ihan lastalla vaan sekaisin. Massa muffinivuokiin, ja uusi massa taas työn alle.  Päälle juustoraastetta ja paisto 200 astetta 15-20 min. Oma suosikkini oli ehdottomasti Aura/päärynä- versio. Päärynä oli siis tuoretta!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.