Parsaa ja juustognocchit

on

Tähän simppeliin ohjeeseen törmäsin facebookin feedissä, näitä nimettiin joksikin ihan muuksi, mutta minusta ne ovat aikalailal gnocchin kaltaisia kvenellejä. Nimityksen voi kai valita joissain rajoissa aika vapaasti varsinkin kun omaan käyttöön tekee. Ravintolalistoilla näistä nimikkeistä toki väitellään aika-ajoin, itseään arvostava, saati sitten asiakkaitaan arvostava ravintola kutsuu ruokiaan yleisesti hyväksytyillä nimillä. Tällä säästytään luonnollisesti pettymyksiltä kun ruoka on jo tehty ja tarjoillaan. Minä nyt mukaisin perunanocchien ideaa tässä ja olkoot sitten tässä kategoriassa.

Kaava on yksinkertainen, sekoitetaan tehosekottimessa kunnolla sekaisin 1 prk ricottaa, 2 dl kuviahkoa ja maukasta jusutoraastetta (eli tässä versiossa ihan parmesania), 1 koko kananmuna ja yksi keltuiainen ja noin 50 g (3/4 dl) vehnäjauhoa. Mausteeksi varovasti suolaa ja valkopippuria, juustossa on suolaa ja makua mukana jo. Kun seos on tasaista tahnaa, muotoillaan kahden lusikan avulla siitä soikeita palleroisia. Kokohan ei ole se juttu itsessään, pääasia, että ovat toistensa kanssa samankokoisia ja kypsyvät samaan aikaan.

Levitin valmiit gnocchit jauhotetulle leivinpaperille ja päälle hiukan jauhoja. Laitoin ison pastakattilan kuumenemaan ja keitinsuolavedessä näitä juustognoccheja pari minuuttia, eli kun nousevat pintaan, ovat tässä vaiheessa valmiita. Reikäkauhalla pallerot pois ja laakealle pannulle loppupaistoon.

Paistinpannulla oli kanalientä fondista ja noin 4 dl vettä ja 1 valkospipulin kynsi puristettuna.  Anna niiden kiehahtaa ja lisää gnocchit sinne loppukypsennykseen. Kääntele varovasti. Nyt on KEVÄT kevät kevät kevät, joten pilkoin eurooppalaisen sadon tuoreita tankoparsoja sekaan, ne kypsyivät siinä samalla. Maustoin lopuksi salvialla. Neste haihtuu ja imeytyy gnoccheihin, joten kyse ei ole keitosta, mutta lientä voi jäädä hiukan, onhan siinä makua kerrakseen. Lautaselle ja päälle hiukan parmesanraastetta ja kevätherkku oli valmis nautittavaksi! Ricotta-juustopalleroiset, millä nimellä noita haluaakaan kutsua, olivat kyllä ihan pehmeitä ja maukkaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.