Ílmavat paksut lettuset

on

Siinäpä pienoinen tuska, jos ei käytä Lontoonkieltä, kuinkahan tuon pan cakes oikein kääntäisi. Meillä Pohjolan perukoilla on ohukaisia, räiskäleitä ja lettuja, mutta ne ovat ohuita enemmän crepes- tyylisiä. Ameriikkalaiset syö pan cakesinsa aamupalana, meillä Pohjolassa ohukaiset ovat jälkiruoka. Toki löytyy reseptiikkaa näille American pan cakes- lettusille. Niissähän on tahmeampi rakenne ja jauhojen mukana leivinjauhetta, niin kohoavat pannulla, näitä on tehty ennenkin. Nyt sitten törmäsin ricottapohjaiseen versioon ja pakkohan sitä oli tietysti kokeilla. Tuoreet marjat on tulleet melko kaukaa tähän aikaan vuodsta, mutta jospa nyt vaan kokeilisi, eikä pidä jäädä satokautta odottamaan tällä kertaa

ainekset

1 rasia ricottaa 250g

1,2 dl maitoa

2 kananmunaa, erotellaan

125g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita muuta ainekset keskenään, vain kananmunan valkuaiset eroon perusmassasta. Vaahdota valkuaiset ja nostele taikinan sekaan. Paista ohukaispannulla lettusia. Minulla oli aitoa vaahterasiirappia, sitä valelin lettusten päälle ja tuoreita marjoja, nyt vadelmia. Nämä ova todella kuohkeita ja heti paistettaessa, tuoreina ihanan ilmavia ja kuohkeita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.