Mukaeltu tom kha- keitto

Jotain piti kehitellä taas loppuviikoksi töihin evääksi. Pohjattomissa laatikoissani ja kaapeissani on toki kaikenmoisia raaka-aineita, eilisestä huevos rancheros- kokeilusta jäi puoli ruukkua tuoretta korianteria. Siitä se ajatus sitten lähti. Käytin ihan tyynesti nyt valmista maustessekoitusta tom Kha- keittoon, Santa Marian maustevalikoimista. Kun saan aasialaisia ruokahepuleita, ei kaapissani tai pikkukaupassani ole kuitenkaan kaikkia raaka-aineita, galangalia, tuoretta inkivääriä, kaffeli limen lehtiä jne. Tuollainen pussi auttaa ensihätään, kuten nyt.

Mukaeltu Tom Kha- keitto ainekset;

4 dl vettä

1 tlk eli 400 g kookosmaitoa

1 pss Tom Kha keittomaustetta

3 dl kasviksia, nyt parsa-herne-papu- soija sekoitusta

2 kieppiä pesänuudelia

2 dl katkarapuja

tuoretta korianteria

sitruunamehua

chiliä jos kaipaa enemmän potkua

Vesi ja kookosmaito ja keittoainekset kattilaan. Kuumenna ja anna maustua hetki, lisää kasvikset ja nuudelit. Anna kypsyä hetki lisää ja lisää katkaravut. Älä keitä enää pitkään, ettei ravut sitkisty. Mausta sitruunalla ja ripottele korianteri ja lisächili päälle. Se olisi yksin kertaisuudessaan siinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.