Puolukat toscapiirakassa

on

Kun ottaa liikkuvan koiran, tulee itsekin liikuttua paljon metsässä. Kelit ovat ollet hienot, mikäs siellä on vaeltaa, saa happea ja liikettä istumatyön vastapainoksi ja metsä tarjoilee antimiaan. Väittävät, että puolukkasato oli mahtava tänä vuonna, minun reiteilleni ei niitä liikoja osunut, muutama paikka, muttei niitä nyt Niin paljoa löytynyt, mustikoita oli poimimatta samoilla mättäillä enemmän. Mutta sain kuitenkin sen pakollisen määrän, kaksi purkkia puolukkasurvosta, joita kaipaan tiettyjen talven ruokien kaveriksi. Puolukkasurvos on täysin eri asia kuin puolukkahillo, ja survos on täydellinen lisuke maksa- ja kaaliruuille. Huonoina vuosina on pitänyt ostaa se pari kiloa puolukkaa ihan torilta, nyt onneksi sain ne suoraan metsästä.

Näiltä reissuilta jäi puolisen litraa puolukkaa yli survospurkkien. Ensin kokeilin syödä niitä ns raakana jogurtin ja talkkunan kanssa, olivat aivan liian happamia, minä kun en siitä sokerista niin välitä. Mietin jo perinteisen vispipuurontekemistä, mutta sitten tuli mielenkiintoinen resepti esiin. Toscapiirakka puolukalla. Koska en ole toscapiirakkaa koskaan tehnyt, piti nyt tämäkin kokea samalla. Jääkaapissa oli turkkilaista jogurttia, joten siitä siis ohjeiden piimä/kerma lisäys.

Tässä raaka-aineet:

pohja;

4 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

5 dl vehnäjauhoa

2 tl soodaa, koska käytin jogurttia

1,5 dl turkkilaista jogurttia

1 tl kanelia

200 g voita sulatettuna

väliin 3 dl puolukkaa

toscapinta:

100 g mantelilastuja

2 dl sokeria

1,5 dl turkkilaista jogurttia

100g voita

Vaahdota unat ja fariiniskeir kuohkkeaksi, sekoita sekaan yhdistetyt kuiva-aineet ja sitten sula voi. Levitä voideltuun vuokaan, minä käytin rengasvuokaa. Paista pohjaa 20 min 200 asteessa ja levitä puolukat pohjan päälle. Paista noin 10 min lisää. Tästä kakusta tulee aika tiivisrakenteinen ja korkea, joten paistoaikaa tarvitaan. Valmista toscapinta kun kakku on uunissa. Laita täytteen ainekset kattilaan ja anna kuumeta ja sokerin sulaa. Kun kakkun on ollut uunissa yli 30 in, lisää täyte ja laita uudelleen uuniin vielä noin 15 min ajaksi. Pinta saa kauniin värin. Anna kypsän kakun vetäytyä, ennenkuin otat pois vuuasta. Upea kahvikakku ja ylimakea toscakakku saa täydellisen vastaparin raikkaan happamista puolukoista

CIMG3003

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.