Soppakokeiluja punajuurikeitto

Jääkaapista huhuili minua puolikas punajuuripussi, että mitäs keksittäisiin. Ensimmäisestä puolikkaasta tein vähän aikaa sitten omaa herkkuani, punajuurilaatikkoa. Sain töistä kokeiluun Arlan uutuutta, pippurisulatejuustoa, joten jospa vaikka sopan keittäisin. Minähän en ole minä, jos en sovella, päätin ensin paahtaa punajuuret uunissa kypsiksi. Proteiiniksi päätin ottaa raejuustoa sen rakenteen takia ja se toimii näissä mukavasti.

Punajuurikeiton raaka-aineet ovat;

500 ml vettä

1 kasvisliemikuutio

1 sipuli

3 isoa perunaa

800 g punajuurta

250 g pippurisulatejuustoa

1 rlk öljyä

1 rkl hunajaa

1 tl rosmariinia

100 g raejuustoa per lautanen soppaa (kaiken kaikkiaan tulee 3 isoa annosta)

Laitoin kuoritut ja pilkotut punajuuret uunivuokaan, päälle öljyä, hunajaa ja rosmariinia ja kypsensin niitä uunissa 200 asteessa tunnin verran. Laitoin kasvisliemeen perunat ja sipulit kiehumaan. Kun ne olivat kypsiä, lisäsin sekaan punajuuret ja hienonsin kaikki sauvasekottimella hienoksi soseeksi. Sitten mukaan pippurisulatejuusto, nopea kuumennus ja voila, valmis! Päälle raejuustoa ja syömään. Näissä teksteissä ei voi jakaa makua, mutta se oli hyvän punajuurinen ja raejuusto toimi hyvin. Henkilökohtaisesti minusta tuossa oli liikaa pippuria, joka tuli siis ainoastaan tuosta valmiista juustosta, mutta juustonmaun voi valita vapaasti. Tästäpä sitten taas ruoka sunnuntaille, ja eväät tiistaille tihin. Kolmas annos taas pakastimeen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.