Nutella vol2

on

Nutella -viikonloppumme jatkui kakkuteemalla. Aamupalaksihan olimme tehneet amerikkalaisia pannukakkuja. Meidän Nutella- kakkumme idea oli simppeli, tai ainakin tein sen yksinkertaiseksi. Näin vain vilahduksen kakkuideasta, kiireissäni vilkaisin sitä vain, tarkoitus oli palata siihen, kun Nutellat on ostettu. No eihän fasebookin vilinästä sitä enää löytynyt, vaikken minä ole fasebookissa kovinkaan aktiviinen, ystäväni ovat… Piti sitten vaan muistella ja soveltaa loput, kun kokkaamaan päästiin lapsosten kanssa sunnuntai-iltapäivällä. Tapansa mukaisesti näissä soveltavan tieteen kokkailuissa lapsoset olivat Erittäin Epäluuloisia projektia kohtaan. Mutta ollaanhan me epäonnistuttu sen verran useasti aikaisemminkin, että ei tuosta maailma kaadu.

Mutta kakun teoriaosuuteen…. Ihan vain vehnäjauhopussin kyljestä nappasin peruspullataikinan ohjeen ja yleiskoneen vaivausosasto jylläämään…Pikkuisen on jo raihnainen Vanha Uskollinen Yleiskoneeni. Pitkiä aikoja saa olla kone rauhassa kaapissa ja sitten taas tämä höperö kokki innostuu. Monta osaa on mennyt rikki matkan varrella, viimeiseksi blenderi, mutta taikinaa sillä toki vielä vääntää, joten

Peruspullataikinan ohje

* Puoli litraa punaista maitoa lämmitettynä

* 2 pss kuivahiivaa

*1,5 tl suolaa

*2 dl sokeria

* 1 kananmuna

* 15 dl vehnäjauhoja

* 150g voita sulatettuna

Taikina nousi hyvin, ja sitten se tämän kakun tekninen osuus… päätin tehdä kakun irtoreunavuokaan, joten siitä mitta ympyrälle, sopiva lautanen toimi sabluunana. Irtopohjan päälle pyöreä leivinpaperi ja ensimmäinen pyöreä taikinakiekko. Sen päälle levitettiin Nutellaa kerros, taas päälle toinen kerros taikinaa, ja taas Nutellaa taikinaa, Ja Nutellaa ja taikinaa… Eli yhteensä 4 kerrosta taikinaa, kolmeen väliin täytettä. Sitten taikinan keskelle pienehkö lasi, sen funktio on vaan olla keskipiste, ei muuta. Lasin reunasta aletaan sitten viiltämään taikinaa auki kehän ulkoreunaa kohti…. Leikkaa tasan 16 yhtäsuureen viiltoon koko kakku. Sitten Thö Twist… eli kaksi suikaletta kerrallaan käsiin ja kierretään 3-4 kierrosta ulospäin toisistaan ja taitetaan ulkolaidalla toistensa kanssa. Jatka koko kakun verran kierteitä. Koko komeus sitten irtopohjan sisään ja kohoamaan hetkeksi. Voidellaan munalla ja ripaus raesokeria pintaan ja uuniin. 175 astetta ja noin 45 minuuttia.

Hei, tämä toimii… tietysti jos Nutellasta erityisesti pitää, hyvä niin, mutta suomalaiskansallisesti tulee todella näyttävä kakku tällä tekniikalla myös ns korvapuustimenetelmällä, eli väliin voita, sokeria ja kanelia, ja Thö Twist…

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.