Papupataa raakamakkaralla

Kun kerran lähdin suunnittelemaan ja kokkaamaan suunnitelmallisesti ja kirjallisesti, tässä sitä nyt mennnään. Lauantaina on aina aikaa kokkailla ja aamutuimaan raakamakkarat sulamaan. Puolilta päivin oli käyty koiran kanssa lenkillä Puijolla ja kerätty syksyisestä metsästä happea ja ruokahalua.

tässä näitä aineksia pataan, joka mukailee jonkinmoista espanjalaista papupataa, muttei minulla ole oikeaa reseptiä, eikä varmastikaan löytyisi kaikkia oikeita mausteita tai raaka-aineita.

2 prk tomaattimurskaa

2 sipulia pilkottuna

3 valkosipulin kynttä

2 paprikaa pilkottuna

400 g parsa-herne-papu- soija sekoitusta

400 g raakamakkaraa

1 pkt 230g) voipapuja

1 prk maissia

1 rkl savupaprikajauhetta

chiliä

pippuria

Kattilaan siis tomaattimurskaa kuumenemaan. Paistinpannulla freesasin sipulit ja paprikat ja lisäsin pataan, sinne sekaan myös voipavut ja maissinjyvät. Paistoin pilkottuja raakamakkaroita pannulla ja maustoin savupaprikajauheella. Sitten ne sekaan kattilaan. Annoin hautua noin 30 minuuttia (pavuthan oli jo keitettyjä, joten eivät tarvinneet pidempää kypsennystä), sitten lisäsin lopuksi sekaan tuon vihreän parsa-herne papu- soijaseoksen. Enää 10 min kypsennystä, ettei kaikki vihreät värit haalistu. Loppumaustaminen sitten oman maun mukaan, itse halusin pataan lämmittävää tomaattista chilin lämpöä, joten sitä lisää. Raakamakkaran voi korvat millä tahansa kokolihaisella valmisteella, eikä sitä tarvita paljoa, se voi olla mausteisempaa. Proteiinithan tuossa padassa ovat myös papujen muodossa mukana. Tässä nyt sitten olisi yksi ruoka lauantaille, toinen annos maanantaina töihin evääksi ja yksi annos vielä pakastimeen, jotain kiireisempää hetkeä varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.