Ruusukaali yllätti, positiivisesti

on

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin lämpimikseni ruokavaliostani, joka ei kai ole totaalisen huono.  Mikään pohjattoman huono se ei ole, mutta herkuttelen ja kokeilen kaikenmoista. Liikun ja käyn kuntosalilla pitääkseni painono hallinnassa, enkä valitse aina kevyimpiä versioita, en. Kasvisten merkitystä en kiellä ja pidän niiden makumaailmasta ja monipuolisuudesta. Niitä voisi käyttä todellakin enemmän ja etsinkin koko ajan uusia sovelluksia tuodakseni kasviksia lisää eri muodoissaan.

Tiedossa oli ns ihan normaali sunnuntairuoka, lasten lemppareita, lohta ja perunamuussia. Perunamuussiin lisäsin neljänneksen porkkanaa sekaan, tätä olen harrastanut ennenkin. Perushyvästä perunamuussista tulee uudennäköistä ja makuista, kun sekaan keittelee bataattia, palsternakkaa, maa-artisokkaa tai porkkanaa…. pinaattiakin olen joskus sekoittanut sekaan, varsinkin ku nkasvatin sitä itse ja pakastimesta löytyi aina sopivia annospusseja.

Jääkaapissa oli 500g paketti ruusukaaleja, johonkin ne piti käyttää erityisesti, mutta suunnitelmat taisivat taas lennossa vaihtua. Tässä kasvispainotuksessani muistin ohjeen jostain netin ihmeellisestä maailmasta. Ohjetta ei tarvinnut kaivaa esiin, kun idea oli niin yksinkertainen. Ruusukaalia olen nauttinut lähes aina keitettynä, ja valitettavan usein se on ollut kitkerää. Nyt sitten rohkeasti täysin uuden lähestymistavan kautta ruusukaalin kimppuun….

Karamellisoidut ruusukaalit

Poista vetisellä pieni kanta ja irtolehdet ruusukaaleista. Halkaise ne pitkittäin. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja ruokalusikallinen hunajaa. Kaada ruusukaalit pannulle ja kääntele ne alaspäin, leikkauspinta pannua vasten. Kypsennä kaaleja keskikuumalla pannulla rauhassa, älä kääntele niitä, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu. Lopuksi käännä kaalit toisin päin, jotta kupera puoli saa makua ja paistopintaa myös. Älä anna palaa kuitenkaan. Voila, lisuke oli valmis ja mikä positiivinen yllätys, ruusukaalin kitkerästä mausta ei ollut tietoakaan ja kaalit toimivat loistavana kasvislisäkkeenä lohiateriallemme…. tällaisia hyviä, simppeleitä ohjeita lisää vaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.