Siirappikakkuset Harry Potterin maailmasta

Reseptejä tulee minulle jatkuvasti ja joku joskus aina pistää silmään ja pitää kokeilla. Vanhempi lapseni on aito Harry Potter- fani, leffat ja kirjat katsottu ja luettu moneen kertaan. Itselläni Harry Potter- teema ei muistunut mistään mieleeni, mutta fani tunnisti heti asian, ja kertoi siirappikakun olevan Ron Weasleyn suurin herkku Tylypahkassa. Okei,,, minua kiinnosti tortun täyte, jonka idea oli kananmunilla saostetussa siirapissa. Kuinkas se toimii? En halunnut isoa piirakkaa, vaan väkersin pohjat tartalettipohjiin ja pakko oli tuunata sen verran että lisäsin kakkkusiin pecanpähkinöitä, se toimi niin hyvn, että niitä olisi voinut olla enemmänkin kuin 1 per kakkunen. Hyvä idea tosin tortun täytteeksi, makea, mutta toimiva.

Tarvitaan siis;

3 dl vehnäjauhoja

100 g kylmää voita raastettuna

tilkka kylmää vettä

2 rkl sokeria

Täyte:

3 dl vaaleaa siirappia

4 kananmunaa

1 sitruunan mehu

2 rkl korppujauhoja

pecanpahkinöitä

Hieno nopeasti pohjataikina jauhoista ja voista ja sokerista. Notkista pienellä tilkalla vettä ja laita jääkaappiin tasaantumaan tunniksi kelmun sisään.

Sekoita täyte ilman pähkinöitä.

Voitele tartalettivuoat hyvin ja pinnoita pinnat mannasuurioilla. Leikkaa taikinasta palleroita, painele ohuiksi ja vuoraa tartalettivuuat niillä. Lisää täyte lähes piripintaan ja lisää pintaan pecanpähkinät. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja irrota vuuista. Hiukan lämpiminä kylmä vaniljajäätelö kruunaa kokemuksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.