Pikkuleivät mantelimassasta

Kerran, jo monta vuotta sitten, löysimme kaupan maustehyllystä ohjeen, marsipaanipikkuleivistä. Ohjelippunen on jo aikaa sitten kadonnut, mutta simppeliohjeeella voi aina tehdä näitä pikkuleipiä. Taisi olla Sallisen maustefirman ohje, jota olemme modifioineet sitten itse lisää. Idea on, että ensin taikina levynä uuniin, sitten kun se on vielä lämmin, painelemme piparkakkumuoteilla mieleisiämme kuvioita ja sitten savat jäähtyä. Taikinassa on massiiviset 300 g mantelimassaa, ihme kyllä nuo lapsoseni ovat näihin ihan pöpinä. Itse en niin kovasti mantelimassan mausta välitä. Mutta mitäpä ei äiti tekisi lapsostensa eteen, kun herkutellaan. Pintaa voi koristella tomusokerikiilteellä, valmiilla kiilteillä tai sulalla suklaalla. Ne pysyvät ihmeen pehmeinä ja säilytänkin niitä sen pari päivää kun kestävät meillä, jääkaapissa. Onhan tuossa mantelimassassa aika reilusti rasvaa itsessään.

Raaka-aineet ovat:

300g mantelimassaa

150 g voita

120 g taloussuklaata

4 kananmunaa

0,5dl vehnäjauhoja

Murenna huoneenlämpöinen mantelimassa ja raastettu voi sekaisin. Minä otan ihan ronskin otteen ja survon ne sekaisin käsin. Sitten sekaan kananmunat, nekin menevät sekaan helposti käsin pusertamalla. Sulata suklaa mikrossa ja seloita taikinaan. Lopuksi 0,5 dl jauhoja ja sitten meneekin vispilällä sujuvasti loppusekoitus tasaiseksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Uuniin 190 astetta ja noin 15 min. Kun taikinalevy on vielä lämmin, painele haluamallasi piparkakkumuotilla pikkuleipiä ja anna jäähtyä. Kokkiapulaiset saavat ylimenevät osat vaivanpalkkana tietysti. Pikkuleipiä voi koristella vaikka sulalla valkosuklaalla tai tomusokerikiilteellä. Oikein jos hienostelee, sulan päällysteen päälle voi ripotella strösseleitä. Hauskoja erilaisia pikkuleipiä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.