Pieniä suolaisia

Kaikenlaisia reseptejä tursuaa monesta suunnasta ja idea jää odottamaan jotain, yleensä sopivan raaka-aineen löytymistä. Sitten kun sen ”jonkun” löytää yllättäen, alkaa kuumeinen selaus muistissa, mikä se juttu oli. Ei se aina mene kuten alkuperäisessä ideassa, mutta kokeilla pitää. Nyt oltiin isoilla ruokaostoksilla paikallisessa cittarissa, ja heviosastolla tuli vastaan luomutaateleita. Eli ei niitä puristettuja versioista ja näyttivät vallan tuoreilta. Samoin löysin vihdoinkin chilejä, jotka ovat ns keskikokoisia. Tulisuutta ei voi kaupassa haukkaamalla kokeilla, joten riskillä mentiin. Tarkoitus oli löytää keskivahvaa, keskikoista chiliä täytettäväksi. Eikä makuaistini ole niin tulinen, että habanerot kelpaisivat. Ruuanlaittoon tarkoitetut pitkät kapeat chilit ovat taas liian pieniä tähän tarkoitukseen. No nyt löytyi jotain siltä väliltä ja perjantai-illan napostelua rakentamaan.

Täytetyt taatelit

Resepti on yksinkrtainen, jollaisista minä pidän. Taatelin kylkeen viilto, sisään nokare homejuustoa ja ympärille pekonin siivu. Sitten uuniin 200 astetta noin 10 min. sus siunakkoon kun oli loistava yhdistelmä makeaa ja suolaista

Täytetyt chilit:

Puolita chilit ja kaiva valkoiset sisuskalut ja siemenet pois. Sekoita tuorejuustoon juustoraastetta ja elvitä massa chilin sisään. Leikkaa lehtitaikinalevystä 1 cm kapeita nauhoja, ja kierrä ne täytetyn chilin ympärille. Voitele munalla. Uuniin 200 astetta ja 10 min

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.