linssikeittoa ja raakamakkaraa

Keitot ovat hyviä lounaita, niitäkin pitää kokeilla. Tämän keiton sovelsin siltä pohjalta, että jauholaatikossa oli ollut jo hetken linssipaketti. En edes muista miksi se tuli ostettua joku hetki, mutta piti kehittää jotain syötävää siitä. Joten linssikeitto siitä sitten tuli. Makuun halusin polttavan mausteista,lämmittävää tomaattia, talviruokaa siis.

Tarvikkeet ovat ”mitä kaapista löytyy” tässä nämä tällä kertaa

2,5 dl linssejä (puolet paketista siis)

1 prk tomaattimurskaa

1 paprika

1 sipuli ja/tai 10 cm  purjoa

3 dl lihalientä

300 g raakamakkaraa

1 rkl savupaprikajauhetta

1 chili tai chilijauhetta

Huuhtele linssit siivilässä. Paista sipulia ja makkaraa pannulla, mausta chilillä ja savupaprikajauheella. Lisää paprikat lihaliemen ja tomaattiurskaan kattilassa. Sekaan paistinpannulta liha-sipuliseos ja linssit. Hauduta kevyellä lämmöllä noin 20 in ja voila, soppa on valmis. Tässäkin ruuassa on hyvä puoli sen pakastettavuus. Minulla on joka päivä eväät mukana töissä. En todellakaan tee jokapäivä ruokaa eväitäni varten, nämä pakastusta kestävät ruuat ovat ratkaisu ja vaihtelua työpaikkaruokailuuni. Kahta päivää enempää en halua samaa ruokaa syödä töissä enkä kotioloissa. Harmillista, ettei valmiista keitosta ole tässä kuvaa, pitää liittää kun tekee seuraavalla kerralla. Yksi versio tällaisesta sopasta on varmaankin linssien korvaaminen kikherenillä, voipavuilla tai kidneypavuilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.