Omenapiirakka uudella tavalla

on

Kaikenmoista feediä minullakin pyörii netin virtuaalimaailmassa. Kivojakin ohjeita. Vaikken itse ole aktiivinen päivittämään esim facebookkia kaverit ovat. Sivusilmällä huomattu pikaohje jää vaan mieleen ajatuksen tasolla. Kun sitten yrittää palata siihen myöhemmin, eihän niitä enää löydä mistään. Tässä omenapiirakka ideassa oli vain nopea silmäys ajatukseen, ja kun oli aikaa, piti soveltaa kaikki aukot itse…

Tässä yksinkertaiset ainekset, toteuttaminen on sitten hiukan enemmän askartelua…

4 omenaa, lajike olisi hyvä olla punakuorinen (ulkonäkökysymys) ja napakka rakenne

½ sitruunan mehu

ohutta lehtitaikinaa

kanelia ja sokeria

marsipaania pötkö tai 1 dl omenahilloa

Sitten siihen askartelemisvaiheeseen:

Pese omenat hyvin, mutta älä kuori. Leikkaa puoliksi ja koverra kannat ja siemenkota pois. Leikkaa omenasta ohuita siivuja pitkittäin. Vakaa veitsikäsi tai mandoliinileikkuri on hyvä apu. Siivujen tulee olla todella ohuita ja tasaisen paksuja. Siivuista tulee siis puoliympyröitä. Levitä siivut mikronkestävään astiaan, lisää vettä niin, että siivut peittyvät ja lisää veteen sitruunan mehu. Laita astia mikroaaltouuniin, 800W ja 3 min.

Valmistele ohuet lehtitaikinalevyt. minä kaulitsin niitä vielä hiukan lisää, ja leikkaisin noin 20x10cm paloja. Sitten asetellaan taikinalevyn ylälaitaan valutetut omenaviipaleet hiukan lomittain, kuori ulospäin. Omenaviipaleiden alle ohut viiru hilloa tai 1×0,5cm pötkö marsipaania. Nämä siis taikinan toiselle pitkälle sivulle, päälle kanelia ja sokeria. Taita taikinan toinen laita omenasivun päälle, kuorelliset omenaviipaleet saavat jääda hiukan ulos. Kierrä pitkittäin taikina rullalle ja laita muffinssivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min.

Huomaat, jos omenaviipaleet ovat liian paksuja, ne katkeavat rumasti kiertäessä. Makua voi tosiaan muuttaa hillolla tai marsipaanilla, kunhan hillo ei ole liian märkää, omenapiirakka jää kosteaksi pohjalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.