Kasviskeitto uudella tavalla

on

Kuten olen maninnut, uutta reseptiä pukkaa päivittäin facebookin virtaan ja kiireellä pitää noukkia niitä mielenkiintoisia sieltä pois. Avasin pintarest tilin ja sinne pääsee sujauttelemaan ohjeita ja ideoita kiireelläkin. Kun vielä muistaisi, mitä kaikkea sinne tulee laitettua, onhan näitä reseptejä vaikka mitä mielekiintoisia koko ajan. Pienessä taloudessa on enemmän ongelma saada välillä syötyä tekeleet, jotta voi taas uutta väsätä. Tänä viikonloppuna on taas kokkausteemaa ulkoilun ja opiskelujen seassa. Opinnoissa alkoi erittäin kiinnostava jakso, urheilijan ravitsemus ja luentoja olen luurit päässä jo aamun kuunnellutkin.

Tässä omassa ruokamaailmassani jatkan kasvispainotteista linjaani, mielelläni. Paljon olen uutta löytänyt, kasvispainotteisuus voi olla muuta kuin salattia ja tomaattia. Nekin ovat hyviä, mutta kokeilemisen arvoisia ruokia on myös muuten tarjolla. Nyt on raaka-aineet inkivääri-porkkanakeittoon, lanttukukkoon ja intialaiseen fishcurryyn. Viikon loppupuolella taidan vielä kokeilla porkkana-mantelikeittoa. Ympäri ämpäri ruokamaailmaa siis kierretään.

Tämä inkiväärinen porkkanakeitto herätti huomioni raaka-aineillaan. Mukana on granny smith omenaa, varsiselleria, porkkanaa ja tuoretta inkivääriä. ja lopuksi twist ruokajogurtista ja vaahterasiirapista. Pakkohan tätä oli kokeilla.

Tarvikkeet ovat siis

2 vihreää omenaa paloiteltuna

300g varsiselleriä paloina

1 sipuli lohkoina

400g porkkanaa paloina

5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna

1 litra kasvislientä

suolaa, pippuria, timjamia ja omenaviinietikkaa 2 tl

öljyä freesaukseen

1 dl turkkilaista jogurttia

3 rkl aitoa vaahterasiirappia

 

Ensin vaan pilkotaan kaikki kasvikset. Kaikki kattilaan tilkan öljyn kera ja annetaan kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 min. Sitten lisätään kasvisliemi ja haudutetaan kypsäksi. Soseutetaan tasaiseksi ja maustetaan omenaviinietikalla, vaahterasiirapilla ja suolalla maun mukaan. turkkilainen jogurttija vaahterasiirappi yhteen ja keiton päälle mausteeksi.

No miltä sitten maistui… keitto itsessään on mausteinen, onhan siinä inkivääriä, rapeaa hapokasta omenaa ja varsiselleriä. Epäilin tuota jogurtti-siirappyhdistelmää, mutta se tasapainotti kokonaisuuden täydellisesti. Makea ja mausteinen keitto. Koska raaka-aineissa ei ollut tärkkelyspitoisia aineksia, kuten perunaa, eikä sitä suurustettu, se oli notkeaa. Keitto joka on kuin luotu mukaanotettavaksi ruokatermoksessa, ja nautitaan pulkkamäen jälkeen tai luisteluretken päätteeksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.