Possun posket ohratolla

on

Taas viikonloppu takana ja kokkailut kokkailtu. Minulla on helmasynti, en kirjoittele pakastimeen menevään tavaran aina nimiä. Usein siellä on hyvinkin samanoloisia, (varsinkin jäisenä) paketteja. Asioikseni olen hommannut nyt maalarinteippiä ja äiti antoi lahjana etikettejä, jotta voin niitä nimetä. Tämä helmasynti kostautui taas tänä viikonloppuna. Olin hankkinut muut tykötarpeet jo etukäteen ja tarkoituksena oli tehdä pitkää kypsytystä vaativaa possun poskea. Mietin tämän ruokalajin valmiiksi, kun eteen taas tupsahti markkinoilla uutuustuote, porkkanaohratto. Eli valmis sekoitus ohransuurimoita ja kuivattua porkkanaa. Jotain piti siis saada tuon rinnalle.

IMG_3631

Innosta puhkuen menin lauantai aamuna pakastimelle, paketti kainaloon ja sulamaan jääkaappiin. Iltapäivällä katselin jo hiukan sulanutta pakettia ja apuva, sehän taisikin olla (taas nimettömänä pakastimeen laitettu) lampaan paahtopaisteja. Kypsennys olisi ihan erilainen kuin possun poskille. Äkkiä pikainen inventaario keittiössä, juu,, löytyisi kaikki tarpeet vaikka punaviinikastikkeelle, jonka voisi tehdä alusta saakka, ja silti voisi kokeilla sitä ohrattoa. Koitti sunnuntaiaamu ja aloin tekemään lampaan paahtopaisteille marinadia ja avasin sulaneen pussin. No niinpä.. .siellä oli kuin olikin niitä possun poskia. ja taas koko reseptiikka uusiksi. Onneksi siihenkin oli kaikki tarpeet. Iso pata uuniin neljäksi tunniksi ja hyvää tuli. Ohratto oli mielenkiintoinen kokeilu, kypsyi noin 15 minuutissa, minusta se kaipasi hiukan maustamista, laitoin sitruunamehua ja 1 tl suolaa.

Possun posket padassa

8 kpl possun poskia, niitä menee sivistyneeseen annokseen 2 kpl, paino noin 100g

jauhoa ja suolaa jauhotukseen

400g lanttua paloina

400g porkkanaa paloina

2 isoa sipulia

3 valkosipulia pilkottuna

1 pss tomaattipyrettä

0,5 litraa lihalientä (tein fondista)

timjamia

2 rkl fariinisokeria

suolaa 1 tl ja mustapippuria

1 rlk punaviinietikkaa

Pyöräytin posket jauhoissa ja paistoin pannulla pinnat kiinni. Pataan laitoin nokareen voita ja freesasin kasviksia siinä ensin. Lisäsin tomaattipyreen ja mausteet ja lopuksi lihaliemen ja paistetut possun posket.

Uuni ensin 225 astetta ja annoi nolla 30 minuuttia, sitten 125 astetta ja nelisen tuntia hauduttamista.

Ohratto oli helppo, vettä litra ja 3 dl ohrattoa, tästä tulee annokset ainakin neljälle. Annoin kiehua kypsäksi 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.