Quesadillat

on

Näitä uusia makuja on tullut viimeisen 10 vuoden aikana jokaisen makumaailmaan. Itse pääsin kebabin makuun jo ”nuorena” 1980-luvun lopulla kotipuolessa Lahdessa, ensimmäiset jalapenot olivat melkoinen kokemus. Oi niitä aikoja, se oli aikaa kun parhaimmat paikat tekivät kebabvartaansa itse ja kastikkeissa oli valinnanvaraa. Kelpo evästä! Nykyään ei saa tällaista kunnon evästä, kun jokaisella on saman valmistajan sama esikypsennettyä jauhelihamössöä ja vetiset kastikkeet maistuvat jokapaikassa yhtä huonolta. huah! Onneksi on näitä muitakin vaihtoehtoja ja vaihtelua saa esimerkiksi lauantai-illan herkutteluun.

Nyt teki mieli tulisempaa ruokaa ja Quesadillat tuli mieleen, kun ajatusta pyörittelin mielessäni. Sisko opetti aikoinaan erinomaisen avocadosalsan ohjeen ja sitä käytän tämäntyypisten herkkujen kanssa. Samainen salsa toimii fajitaslättyjen täyttenä myös.

Avocadosalsa;

2 avocadoa pilkottuna ja sitruunamehua sekaan

250g kypsiä tomaatteja pilkottuna

1 sipuli pilkottuna

1 punainen, tuore chili pilkottuna

suolaa ja pippuria ja rutkasti tuoretta korianteria

Quesadillat:

Itse pidän eniten maissilätyistä, niissä on enemmän makua ja luonnetta verrattuna bulkkivehnälättyihin. Itse en ole vielä lähtenyt omia lättyjäni tekemään, väittävät niitä erinomaisiksi, mutta näitä pitänee joskus kokeilla. Jossain näin, että niiden littaamiseen on oma ”rauta”, jos jostain sellaisen löytäisin. Väliin päätin laittaa kokeilumielessä Pirkan Salsa Verdeä. Sisältönä oli näemmä vihreitä tomaatteja ja jalapenoa,,, kuulostaa hyvältä Sitten vaan juustoraastetta. Ohjeissa sanotaan aina, että käytä maukasta cheddaria, no joo,,, mistäs sellaista nyt saat sitten. Tavan kaupan hyllyssä on vain keltaiseksi värjättyä sulatejuustoa, eikä se ole mistään kotoisin. Ihan omaa, kovasta juustosta raastettua raastetta laitoin sitten pakkasesta.

Eli, Salsa Verden sekaan juustoraaste ja sekaisin. Sitten tahna lätylle ja toinen lätty päälle. Lättypino puhtaalle teflonpannulle, antaa paistua keskilämmöllä, ja käännetään lastan avulla toisinpäin. Juusto sulaa väliin ja lätyt rapeutuvat. Sitten lätty neljänneksiin tai kuuteen osaan.

Kokoa lautaselle lättypaloja, avocadosalsaa ja lusikallinen smetanaa…. mums mums, melko erinomainen herkku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.