Kukkakaalia ja tulista paahdetta

Kukkakaali on vaivannut ruokamieltäni, monen muun raaka-aineen lisäksi, mutta monessa kohtaa olen törmännyt vain paahdettuun kukkakaaliin ja ne ovat näyttäneet syövävän hyviltä. Niin, miksi keittää kukkakaalia ”aina” ja se sitten maistuu vain keitetyltä kukkakaalilta. Eteen tuli sitten versio, jossa paahdetut kukkakalit vielä glaseerataan shiracha- kastikkeella, ja tätäpä tuli minulle kokeilu. Osan napostelin ihan sinällään, osan laitoin lisukkeena sunnuntai pihviruokailumme kasvisosioksi.

Leikkaa kukkakaali tasakokoisiksi naposteluploiksi. Pirskota hiukan oliivioljyä päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Uunissa palat saavat kauniin pinnan. Sekoita mausteseos paahtamisen aikana. Laitoin 2 rkl schiracha-kastiketta, 2 rlk sitruunamehua, 2 rkl öljyä ja 2 rkl hunajaa. Kun kukkakaalit ovat valmiit, sekoita ne kulhoon kastikkeeseen. Jos niistä haluaa erityisen tahmeita, ne voi vielä käyttää nopeasti kuumassa uunissa. Eipähän ole vitamiinit valuneet keitinliemeen…Taas hyvä syy syödä enemmän kasviksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.