Punajuurta ja chevreä iltapalaleivällä

Syön päivin melko ison lounaan ja usein iltaisin kaipaan vain ”jotain” pientä ja hedelmiä iltapalaksi. Tämän leivän söin kerran eräillä ruokaillallisilla ja toimivuudessaan se on erinomainen. Mahdottomaan hätä-hätänälkään se ei sovi, koska punajuurissa menee tunti, mutta sitten sujuukin jo nopeammin. Aavistuksen lämpimät punajuuret maistuvat taivaallisen hyviltä. Ja ei, tähän ei sovi etikkaiset valmiit punajuuret mitenkään. Tämä leipä on myös helppo koota isommallekin porukalle sarjatyönä ja on iltabibbaloissa näyttävä tarjottava.

Ainekset ovat seuraavat: 4 leivälle

4 kiekkoa Soignon- vuohenmaitojuustoa, kypsytetty ja minä pidän siitä jossa on reunat

4 paahtoleipää

2 keskikokoista punajuurta

100g salaattikasvikisia, rucolaa, yrttejä, pientä ja ohutta, valmiit sekoitukset toimivat pienissä määrissä montaa kasvista

50g pinjansiemeniä kevyesti paahdettuna

2 rkl juoksevaa hunajaa

suolaa ja pippuria myllystä

Laita punajuuret kiehumaan kuorineen. Mausta salaattisekoitus tilkalla sitruunamehua, oliiviöljyä ja pippuria. Kun punajuuret ovat kypsiä, kuori ja viipaloi ohueksi viipaleeksi. Paahda leivät. Paahda chevrekiekot kuumalla pannulla tai uunissa.

Sitten kokoaminen; Leivälle salaattisekoitusta, päälle punajuuriviipaleet tasaisen lomittaisena pintana, sitten juoksevaa hunajaa ja pinjansiemenet, ja lopuksi cheverekeikot, päälle rouhaus suolaa ja pippuria ja se on siinä. Isommalle porukalle voi paahtaa pellillisen paahtoleipiä ensin kuumassa uunissa, ja sitten laitetaan samaan uuniin chevrekiekot. Kokoaminen vain sarjatyönä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.