Fajitas naudanlihalla, pientä iltapalaa lauantai-iltaan

on

Jos vain törmää kaupan valikoimissa naudan skirt- lihaan, osta ihmeessä. Se näyttää hyvin epämääräiseltä, siinä on siivottavaa hiukan ylimääräisenä rasvana, mutta hinnan pitäisi olla kohdallaan, noin 13-15 euroa kilolta. Skirt on mahan/kyljen alaosasta leikattu nauha, noin 10 cm levyinen. Siinä on paljon rasvaa, makurasvaa, mutta minä siivoilen siitä isoimmat kerrokset pois. Suikaleen paksuus on noin 1-2 cm, vaihdellen. Tein fajitaksia tästä lihasta, ja se toimii täydellisesti. Huomattavaa on, että katso tarkkaan lihassyyt, ne menevät ns väärinpäin selkeään leikkaussuuntaan nähden. Jos leikkaat lihan väärin, se jää purukumiksi suuhun pyörimään. Oikein, eli poikkisyin leikattuna, se on täydellistä! minun fajitakseni ovat melko yksinkertaisia. Tähän versioon tulee vain avocadosalsaa, turkkilaista jogurttia ja naudan skirttiä grillattuna.

Avocadosalsa, kaikki vaan silpuksi ja yhdistetään:

3 kypsää avocadoa

250 g tomaattia

1 iso sipuli

1 chilipalko

½ punttia korianteria

½ sitruunanmehu

ripaus suolaa ja pippuria

1 dl turkkilaista jogurttia, minä käytän Valion turkkilaista jogurttia moneen, se on laktoositonta ja tarpeeksi paksua mihin vaan.

Naudan skirtin maustan etukäteen tilkalla öljyä ja rub- mausteseoksella, maulla ei väliä, mitä nyt kaapista löytyy.

 

Valmista salsa ja jätä maustumaan huoneen lämpöön. Paista kuualla grilliparilalla lihaa molemmin puolin pari minuuttia ja laita lepäämään leikkulaudalle. Kuumenna sillä välin tortillalätyt. Sitten leikkaa liha 1-2 cm suikaleiksi, päälle voi rouhaista hieman suolaa. Minun nautani on aina mediumia ja se makurasva sulaa sinen sekaan… rapsakka ulkopinta, mehevä sisus… mielettömän hyvää!

 

Kokoa lätyt, minä laitan pohjalle jogurttia raidan, päälle lihaa poikittain ja sitten salsaa. Kiedotaan kiinni ja eikun ääntä kohti….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.