Ricottakakku maustettuna mustikkaliemellä

on

Monessakin yhteydessä olen törmännyt italialaiseen ricottakakkuun ja pitihän sekin nyt kokeilla. Ainekset ovat yksinkertaiset, kuten usein italialaisissa ruuissa. Jos paistovuuan jauhottaa vaikka maissijauhoilla, kakku on luontaisesti vielä gluetiinitonkin. Ehdottomasti minusta kakku vaatii jotain lisäksi. nyt keitin vedestä, sokerista ja tilkasta cointreauta ja mustikoista liemen, jonka laitoin kakun palan päälle. Sen verran piti taas soveltaa, että tein kakun pyöreään kakkuvuokaan, ohjeessa oli irtopohjavuoka… no eihän se nätisti sieltä kakkuvuuasta irronnut, joten ulkonäkö kärsi. Ei haitannut makua, mutta ei aina voi solveltaa ….

 

ricottakakku ainekset;

2 prk ricottaa

4 kananmunan keltuaista

4 kananmunan valkuaista vatkattuna kovaksi vaahdoksi ja ½ dl sokeria

1 sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu

2 tl vaniljasokeria

1 dl pinjansiemeniä

Sekoita kananmunankeltuiaiset, vaniljasokeri, sitruuna ja siemenet ricottaan, lisää valkuaisivaahto varovasti sekaan nostellen. Kaada vuokaan, suosittelen voideltua irtopohjavuokaa. Kypsennä 190 asteessa , vesihauteessa 45 minuuttia. Irrota jäähtyneestä kakusta reunus, tarjoile marjakastikkeen kera

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.