Persikkarahka- ruusut

Vuosi sitten piti kokeilla tätä samaa ideaa omenaviipaleista, nyt on pääsiäinen tulossa ja piti tietysti soveltaa hyvää ideaa persikkaan ja vaniljarahkaan. Hiukan olin ahne kokeilussani ja piiraista tuli massiivisen kokoiset, vaikeutti kypsymistä ja onhan se aikamoinen annos syöväksikin. Pienempikin riittää hyvin. Minä ostin valmiita lehtitaikinalevyjä niiden näppärän koon vuoksi. Yhdestä levystä kaulitaan vielä pitkittäissuuntaan ohuempi ja tästä pituusmitasta kannattaa siis ottaa taikinaa pois. Sitten taikinan päälle vaniljarahkaa, hillokin käy tai vaikka marsipaani. Päälle ohuita siivuja persikkaa, säilötty toimii loistavasti, kun on valmiiksi pehmeä rakenne. Ripottelin sekaan vielä hiukan hasselpähkinärouhetta tuomaan purutuntumaa. Toinen puoli taikimasta päälle, ja rullataan päädystä rullalle ja nostetaan muffinssivuokaan pystyyn. Pinnalle ripottelin ”ruusun” keskustaksi pähkinärouhetta. Paistetaan 200 astetta noin 35-40 minuuttia. Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Tarvikkeet ovat simppelit:

1 pkt lehtitaikinalevyjä

1 prk persikanpuolikkaita

1 prk vaniljarahkaa

0,5 dl hasselpähkinärouhetta

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.