Itämaista iltapalaa riisipaperiin käärittynä

on

Minulla kesti todella pitkään hakea ideaa ja uskallusta riisipaperin toiminnasta ja käytöstä. Eihän tuo hankalaa ole, kun idean tajuaa, vielä on minulla kokeilematta paistetut kevätkääryleet, mutta niitäkin pitää joskus kokeilla. Näitä kasviskääröjä olen tehnyt muutamaankin kertaan. Täytteitä voi vaihdella kaappien sisällyksen ja mielihalujen mukaan. Nyt minulla ei ollut, mutta kerran kokeilin valmista Santa Marian ananassalsaa ja sekin toimi hyvin näiden kaverina. Tällä kertaa laitoin vain toiseksi dipiksi teriyakikastiketta ja toiseksi ruokajogurttia maustettuna sweet chilikastikeella. Ensin laitan kasvikset maustumaan hetkeksi, voivat maustua parikin tuntia huoneenlämmössä. Sitten vaan täytteet ympärille, kostutetaan riisipaperin lämpimässä vedessä, täytetään ja nautitaan. Riisipaperin rakenne ei kestä pitkää säilyttämistä, joten tämä kannattaa syödä hyvässä seurassa saman tien pois. Rullatessa kannattaa tehdä napakka paketti, se helpottaa syömistä….

Kasviksina voi käyttää lähes mitä tahansa, lähinnä kuitenkin ns kovempi rakenteisia kasviksia, jotta rullan rakenne pysyy mukavan rouskuvana. Kaali / punakaali erittäin ohuina suikaleina, retiisi, valkoretikka, paprika, kevätsipuli, chili, porkkana…. tuore korianteri maistuu aina seassa. Maustan ohuiksi leikatut (mandoliini on iloinen keittiökaveri…) kasvikset etukäteen seuraavanlaisella liemellä. Kaksi osaa vettä (1 dl) , yksi osa riisiviinietikkaa (0,5 dl), ruokalusikallinen sokeria ja teelusikallinen suolaa. Keitän liemen nopeasti, jota sokeri sulaa sekaan ja kaadan kasvissilpun päälle. Saavat sitten maustua vaikka pari tuntia rauhassa. Tämä toimii ihan vegenäkin, mutta sekaan voi laittaa vaikka ohutta nuudelia esikeitettynä, avocadoa, katkarapuja, ohutta kypsää broileria, sieniä….

Riisipaperi on paketissaan valkoinen, ohut ja hauras. Isolle lautaselle laitetaan lämmintä vettä ja kuiva riisipaperi liotetaan noin 30 sec vedessä. Sen tuntee sormissaan kun rakenne antaa periksi. Ravistele vettä pois riisipaperista, se on muuttunut läpinäkyväksi. Levitä leikkulaudalle auki. Laita täytteet alaosalle riviin ja taittele märkä riisipaperi napakaksi rullaksi. Jätä lautaselle hiukan välin rullien väliin, ne tarttuvat helpolla kosteina toisiinsa kiinni ja sitten repeävät helposti. Loppu onkin sitten vaan nautiskelua,, dippaile kastikkeisiin ja rouskuti rouskuti vaan. Taas tulee syötyä kasviksia huomaamattaan

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.