Grillattua maksaa, klassikko toimii aina!

on

Tiedän hyvin ravitsemusoppini, maksasta saa varsinkin rautaa. Se on varastoituva hivenaine, joten niinkin rautapitoisia ruokia, kuten maksa, ei tarvitse koko ajan syödä. Minä satun myös pitämään maksasta. Maalaismaksamakkara toimii aika-ajoin hyvin leivänpäällä, broilerinmaksasta tulee erinomainen kermainen kastike. Naudan maksan syön mielelläni rapeaksi grillattuna, aavistuksen punaisena sisältä.

Nyt minulla oli kurpitsa-bataattikeitosta jäänyttä bataattia, laitoin sitä siis perunasoseeseen väriä tuomaan. Pavut ja rapea pekoni on aika klassinen lisuke, sehän ei kaipaa kuin mustapippurirouhaisua mausteeksi. Maksapihveissä on olennaista tasainen koko, jotta kypsyvät samaan aikaan, eikä liian ohuita, ne kirahtavat nopeasti kuiviksi. Niitäkään en ihmeemmin mausta, suola ja pippuri riittää. Kuuma parilapannu, kevyesti öljyllä sipaistut pihvit pannulle, kääntö ja siinä kaikki. Kokonaisuduen täydentää aina puolukkasurvos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.