Naudan ribsit

on

Kun olen töissä ruokabusineksessa, mielenkiintoisia raaka-aineita tulee vastaan aika-ajoin. Yrityskäyttöön myyntierät ovat isoja, jaamme näitä eriä työkavereiden kanssa ja tilaisuus tulee kohdalle joskus yllättäen ja pyytämättä. Niihin voi tarvittaessa tarttua, ja nyt tuli vastaan isoja ja meheviä aussialkuperäisiä naudan ribsejä, messevällä makurasvalla ja lihaa oli enemmän kuin luuta. Tosin naudan kylkiluut ovat isoja, koiramme kiitti kauniisti kun pääsi ateriamme lopuksi nauttimaan niistäkin.

Tein ribseille ensin arinadin, jossa annoin niiden maustua yön yli. Sekoitin oliiviöljyä, chilitahnaa ,valkoviinietikkaa, teriyakikastiketta, fariinisokeria ja pippuria, ja upotin ribsit siihen. Sittenhän ne tarvitsi enää paistaa uunissa, tosin vaati pitkän paistoajan. Ensin uunissa 225 asteessa 15 min, ja sitten 4 tuntia 150 asteessa. Valelin niitä vuuan liemellä aika-ajoin ja käänsin. Lihassa oli sen verran tuota akurasvaa, että lopullinen, tiivistynyt määrä pieneni huomattavasti. Alussa lihanmäärä melkein hirvitti…

Tein sitten bataatista ja perunasta ranskalaiset, öljyä ja suolaa ja pippuria ja kuivattua timjamia. Kun lihat saivat levätä folion allla, nuo uuniin ja sitten syömään . Oli aika täyttävä ateria, mutta liha oli erinomaisen mureaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.