Pizza Bianco, kylmäsavulohesta

Kun kerran pääsin tuon ei-tomaattikastiketta sisältävän pizzan makuun, olen oikein odottanut sopivaa hetkeä ja pizzanälkää kokeillakseni kylmäsavulohta siinä. Nyt tuli sopiva paikka viikonlopun iltapalaksi.

Pizzataikina on simppeli, yhdelle pellin kokoiselle pohjalle tarvitaan 3 dl vettä, 0,5tl kuivahiivaa, 5-6 dl vehnäjauhoja, suolaa 1 tl ja lopuksi oliiviöljyä tilkka. Ne ole innokas tai hyvä käsin vääntäjä, joten yleiskoneeni saa vaivata sitkun pohjataikinaan. Taikina saa levätä hetken, minusta se paranee.

Täytteenä käytän mielestäni hyvin toimivaa Valion viime talven uutuustuotetta, Cheddar ruokaa, eli sulatejuustoa. Se levittyy hyvin ja mauistuu ”joltain”. Lisäksi laitoin täytteeksi suolavedessä säilöttyjä, kuivattuja artisokan sydämiä ja pinaattia. Paistoin pizzaa kuumassa uunissa 275 asteessa 15 minuuttia alalämmöllä. Se on lähinnä oikeaa pizzauunia, mihin kotioloissa pystyy. Kunhan pohja ei ole liian paksu, eikä täytekerros kostean messevä, se kypsyy nopeasti ja jää rapsakkaaksi. Sitten lisäsin kylmäsavulohipalat kuuman pizzan päälle. Toki kokonaisuuden olisi voinut hifistellä rucolalla, sitä minulla nyt ei ollut käytettävissä. austettu öljy, tilli- tai sitruunaöljy viimeistelee kokonaisuuden. Tätä kannatti kokeilla, helppo, mutta maukas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.