Kurpitsa- bataattikeitto

Keitot ovat loistava ruoka moneen hetkeen, kevyt lounas, alkupalaksi, monta makumaailmaa. Tekotavoissa ja raka-aineissa on lähes taivas rajana, eikä tarvitse ajatella, että taas soppaa. Tämä minun kasvisten lisäämisprojektini on toiminut hyvin, kun olen syventynyt näihin kasvispohjaisiin keittoihin. Joskus ruokani ovat kovin raskaita, niitä keventämään sopii hyvin keittopäivät.

Ameriikassa käytetään paljon kurpitsaa, siellä se on kansallisruokaa. Kesäkurpitsa on mieto kurpitsa ja tänne meillekin se on hyvin kotoutunut. Oih kun saisi niitä kukintoja jonkun viljetyksiltä ja voisi täyttää niitä ja friteerata. Kurpitsapikkelsi on on monille tuttu, joku jopa pitää siitä, minä en. Koristekurpitsat ovat yleensä pieniä ja ilmeisen puisia, mutta niitäkin oikein viljellään. Spagettikurpitsa on minulla myös kokematta. Myski/ butternut- kurpitsoja on ollut tänä talvena tarjolla isoissa ruokakaupoissa. Päätin minäkin kokeilla uutta versiota kasviskeittokirjastooni. Tässä on butternut- kurpitsaa

Raaka-aineet;

700 g kurpitsaa (yksi kappale)

400 g bataattia

2 rlk chilitahnaa

1 prk (noin 120-150g) savusulatejuustoa

20 cm purjoa

1 litra kasvislientä

raejuustoa proteiiniksi

 

Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet pois. Älä heitä siemeniä roskiin, ne voi kuivata ja paahtaa pannulla naposteluherkuksi. Pilko bataatti isoiksi lohkoiksi. Pirskota hieman pippuria, ruolaa ja öljyä palojen päälle. Paahda paloja 200 asteisessa uunissa noin 30 min, kunnes palat ovat pehmeitä. Kuullota purjoa ja chilitahnaa ensin tilkassa oliiviöljyä kattilassa ja lisää kasvisliemi, anna hautua hetki. Kun paahdetut palat ovat pehmenneet, ota uunista, anna hetki jäähtyä ja kaavi isolla lusikalla kurpitsankuoren sisältä massa kattilaan ja lisää bataatit. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekottimella.Lisää savusulatejuusto ja anna sulaa. Tarkasta suolan ja pippurin taso. Voila, taas uusi keitto, ja hyvältä maistui!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.