Kermainen korvasienikeitto, eri saostusmenetelmiä

Soppaprojekti jatkuu. Yllättäen ja pyytämättä löysin kevään ensimmäiset korvasienet tästä asuinalueeni lähimaastosta sunnuntaiaamuna koiran aamupissalenkillä. Päivä oli 2.5. joten aikaisessa oltiin, eivätkä ilman aamukahvia ja sanomalehteä toimivat aivoni meinanneet  millään tajuta asiaa. Kelpo koirankakka (käyttämätön!) pussillinen korvasieniä siis mukaan. Kun äiti oli käymässä juuri kylässä, tästäpä sain hienon äitienpäivälahjan hänelle, joka myös ymmärtää näiden päälle. Mutta aikainen sesonki sähköisti metsälenkit koiran kanssa. Ja niitähän sitten löytyi, lähes joka reissulla tarttui sieniä mukaan. Jos hakemalla hakee positiivista kylmästä ja kostetasta keväästä, korvasienet palkitsivat poimijansa. Vielä viikkoa ennen juhannusta keräsin 8 sientä ja nautin muhennoksena ruisleivän päällä. Osa pakkaseen odottamaan sopivaa hetkeä tietysti,,, johan sinne pakastimeen olikin tullut pieni aukko kun tein suppilovahveroista munakasrullan..

Korvasienikeitto on erinomainen herkku. Nyt pääsin kokeilemaan soppaprojektissa jauhosuurusta.

Tarvitaan siis;

5 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

3 dl ryöpättyjä korvasieniä (jokainen itseään kunnioittava sienestäjä ryöpätköön oikein!!!!)

1 rkl vehnäjauhoja

1 sipuli pilkottuna

suolaa, oreganoa, pippuria

ruokalusikallinen voita

Kuullota pannulla sipulit voissa pehmeiksi ja lisää pieneksi pilkotut korvasienet sekaan. Ripottele vehnäjuhot sekaan ja anna kypsyä hetki sekoitellen. Lisää kuuma kasvisliemi sekaan ja hauduta kevyesti noin 10 minuuttia, jotta suurus kypsenee. Tämä on aika paksua, koska lopuksi lisättävä kerma ohentaa keiton. Anna kerman jälkeen vielä hetki muhia, mausta ja kas, keitto on valmis. Hoppas keikkaa, kun purin näitä kuvia kehnosta digipokkaristani, enpä näyttänyt olevan kuvaa valmiista sopasta lautasella. Taisi olla passeli nälkä ruuan valmistuessa, kun ei ehtinyt kuviakaan ottaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.