Haukikvenellit parsapedillä

on

Kalaa pitäisi syödä, minä sön säännöllisesti kerran viikossa, jos laskee pitkällä tähtäimellä. Hyvä sekin, mutta kaksi kertaa olisi jo loistavaa. Lohta saa helpolla ja se on kohtuullisen edullista, mutta joskus tylsää. Ja useimmiten tuontitavaraa, joten näitä muitakin kotimaisia kaloja pitäisi syödä. En kalasta, eikä lähipiirissä ole kalastavia ystäväiä, harmi, mutta kun kohdalleen osuu, pitää tarttua tilaisuuteen. Nyt oli tarjolla jo jauhettua haukea kauppahallissa. Halpaa ja hyvää. Eihän tuo iso homma ole tähän resptiin, jos ostaisi koko kalan, perkaisi ja fileoisi, soseeksi menee kuitenkin. Nyt kun helppo versio oli tarjolla, tuli tehtyä. Haukikvenellit ovat helppo ja kalanakuinen ruoka, joka ei ole niin tunnettu tapa, mutta toimii hienompanakin ruokana, kun tuunailee lisukkeet. Tai minulla lähti heti ajatus liikkellle kun näitä perusversioita tein. Jos massaan lisää lopuksi hienoksi silputtuakylmäsavulohta ja kastikkeena käyttää vaikka tillipestoa, kelpaa juhlalliseenkin tarjoiluun mennen tullen.

Raaka-aineet:

500 g jauhettua haukea

2 kananmunan valkuaista

2 dl kuohukermaa

3 kevätsipulin vartta pilkottuna

2 salottisipulia pieneksi pilkottuna

1 sitruunan kuori raastettuna

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja valkopippuria

Laita hauki ja sipulit yleiskoneen tehosekoittimeen ja anna koneen tehdä hieno massa. Kalan pitää olla hieman jäistä tai ainakin kylmää. Lisää kerma, sekoita, valkuaisiet, sekoita hiemne pidempään ja lopuksi sitruunat ja mausteet.

Laita parin litran kattilaan kaksi kalaliemikuutiota ja kiehauta vesi. Kääri kahden ruokalusikan avulla kalamassasta ensin koeversio, keitä liemessä kypsäksi, noin 3-4 minuuttia poreilevassa vedessä. Tästä määrästä tulee noin 20 kalapullaa. Maista on mausteita tarpeeksi ja korjaa tarvittaessa. Paista loput pullat ja valele vaikka sitruuna vinegretillä. Valmis… toimii uusien perunoien kera, tuorehernesoseen kera tai minulla nyt parsavappuna, parsapesän kaverina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.