Marjat sabaionvaahdolla

on

Äitienpäivää vietimme kahden äidin voimilla ja juhlakattaukseen piti tietysti saada jälkiruoka. Niissähän en ole mikään erityisen hyvä, mutta jotain simppeliä pitää saada aikaan. Marjavuosi oli viime vuonna loistava, pakastimessa oli vadelmia ja mustikoita, siitä lähdin liikkeelle. Kaapista löytyi ”jotain” kokeilua varten hommattu Marsalapullo, joten siitä se ajatus lähti.

Viinivaahto eli sabaion on raaka-aineiltaan ja idealtaan helppo, sen saa helpolla kuulostamaan vaikealta. Raaka-aineet ovat simppelit (kuten minulla usein), 4 kananmunan keltuaista, 1,5 dl sokeria ja 1,5 dl Marsalaa. Vesihaudekattilaan kaikki aineet vain sekaisin ja vispataan sekaisin. Kun liemi alkaa kuumenemaan, sitä pitää vahtia ja sekoittaa koko ajan, muuten kananmuna voi leikata kiinni, eli kypsyy kokkeliksi. Vispatessa huomaa, kuinka kastike alkaa sakenemaan ja siit ätuleee kuohkea vaahto. Kaadoin vaahdon marjojen päälle ja juhlan kunniaksi poltimme toholla vielä pintaan nätin värin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.