Nokkoscurry (vol3) tofulla

Ravitsemustieteen opinnoissani olen joutunut myös analysoimaan ruokavaliotani. Jos toki syön punaista lihaa, ja voita, ja arvostan pihvin makurasvaa ja innostun Tampereen Stokkalta löytyneestä aarteesta, ankanrasvasta…. minusta on myös ihan kiva syödä kasvisruokaa ja kevyemmin. Ei ollenkaan pakosta, vaan erilaiset maut kiinnostavat ja olen iloinen sekasyöjä, myös siis kasvis/vegeruokaa.

Nokkosta oli vielä ryöpättynä annos odottamassa jääkaapissa. Nopea tarkastus ruokakaapeissani (kyllä näen joskus harvoin niistä jopa takaseinän) ja ainoa mitä tarvittiin tähän kokeiluun, olikin sitten pala tuoretta inkivääriä ja tofua. Pinaatti-perunacurryn ohjeeseen olin jos jossain törmännyt, idea oli ykisnkertainen ja nytpä minulla olisi oiva tilaisuus kokeilla siihen nokkosta viikon teeman mukaisesti.

Raaka-aineet;

500 ml vettä

1 tlk kookosmaitoa

1 tl vahvaa chilitahnaa

5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna

1 sipuli isohkoina paloina

2 valkosipulin kynttä paloina

6 pienehköä perunaa sormenpäänkokoisina paloina

2 dl nokkosta ryöpättynä

1 rkl kalakastiketta

1 rkl hunajaa

½ punaista chiliä silputtuna koristeeksi

Paahdoin kattilanpohjalla tilkassa öljyä ensin chilitahnaa, sipuleita ja perunaa. Lisäsin sekaan veden ja kalakastikkeen ja hunajan ja annoin kiehua, kunnes perunat olivat lähes kypsiä. Sitten sekaan kookosmaito. Erillellä paistinpannulla olin paistanut tilkassa oliiviöljyä tofunpalat rapsakamaksi pinnaltaan. Tarkastin maun (chilitahnani on todella vahvaa) ja lisäsin nokkoset ja tofun keittoon ja vain kuumensin ne. Siinä kaikki, kevyttä, mutta mausteista ruokaa taas pariksi päiväis, ja nokkonen toimi erinomaisesti tässäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.