Muffinssi maapähkinävoilla ja sitruunaisella kuorrutteella

on

Ravintolapäivä on taas päällä. Eilen oli täälläkin todella upea keli ulkoilmapop- upeille, tänään sitten onkin todella kehno keli, tuulee ja sataa. Paikalliset jo toimivat ravintolatkin ovat innostuneet tarjoamaan street foodia katukojuista, ammattilaiset jalkautuvat. Hyvä idea tietysti sekin, toivottavasti innovatiivista tarjontaa löytyy ja kokeilunhalua ja riskinottoa ilman mahdottomia tuottovaatimuksia. Uusia asiakkaita sieltä voi löytää ja tehdä itsensä tykö.

Siviilien ravintolapäivä pop-up-ravintoloilla omissa puutarhoissa ja pyörävarastoissa on sitten aivan eri tapahtuma. Innokas kotikokki voi tarjota jotain omaa herkkuaan muillekin ja ilahduttaa toisia. Tiedän erään etnisen taustan omaavan kotikokin, joka jopa perusti oman ravintolan perustuen näiden ravintolapäivien kannustavaan palautteeseen, ja edelleen ravintola oikein virallisella muodolla on pystyssä. Itse olen joskus miettinyt pitäisikö joku näistä omista teemoista tuoda jotenkin ulos ”kaapista”, mutta tälle asteelle tämä on aina jäänyt. Nytkin teimme sitten lasten kanssa oman pop-up jälkkäritarjoilun tälle viikonlopulle. Tänään on tarjolla maapähkinävoista tehdyt cup caket, huomenna sitten sunnuntain kunniaksi uusi kokeilu, friteerattu jäätelö…

Maapähkinävoi on näitä raaka-aineita, joista olen lukenut paljon reseptejä, mutten ole koskaan itse maistanut. Nämä rasvaisen amkeat Nutellat tai maapähkinävoit eivät ole suurinta herkkuani, mutta mielenkiinnosta ostin nyt purkin. Nutellaa olen jo aikaisemmin kokeillut. Kysehän on pähkinästä hierretty tahna, jota varsinkin amerikkalaiset käyttävät leivänpäällä (voi jäiks ja yökkistä *toim huom*) tai leivonnassa. Purkki auki ja maistamaan, noh. … maistuu toki maapähkinälle, hieman rouheinen rakenne. Ei edelleenkään minun juttuni ainakaan paljaaltaan. Sovelsin maapähkinävoikakkureseptistä sitten kaavan muffinsseille, jotta pääsen tähän raaka-aineeseen käsiksi. Toki pähkinävoi antaa tuhtia pähkinänmakua leivontaan, mutta sitäkin enemmän kyllä kaloreita. Vilkaisu ravintoarvoihin, sisältää energiaa 700 kcal/100g. Ei ihme, että amerkikkalaiset lihovat näistä herkuista lähes huomaamattaan. Mutta tottakai näitä voi kokeilla ja syödä, kun tarpeeksi harvoin syö. En lähtisi laskemaan näiden muffinssien kalorimääriä, ravintoaineethan ovat aika selkeät, rasvaa ja sokeria…

 

Muffinssien takina:

1 dl maapähkinävoita

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

1 dl piimää tai luonnonjogurttia

1 tl vaniljaesanssia

Sekoita ensin pähkinävoi ja sokeri tasaiseksi massaksi, sitten lisätään kanamuna ja piimä, loput jauhotuotteet sekoitettuna keskenään. Muffinssivuokiin ja paisto 225 asteessa noin 15 min.

Kuorrutetta mietin pitkään, mutta päädyin valkosuklaa-sitruunakuorrutteeseen. Kaikki vaan sähkövispilän avulal sekaisin, pursotinpussiin ja koristelemaan. Joskus syntyy näitä taisteluvaurioita, vaikka voi oli täysin pehmeää löllöä, vispiläni tuhoutui tälle kertaa kokonaan.

1 dl voita huoneenlämpöisenä

3 dl tomusokeria

1 sitruunan kuori raastettuna

1,5 dl valkosuklaata sulatettuna

tilkka kermaa notkistamassa kuorrutetta

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.