Nokkosta (vol2) perunasoseessa ja kalaa

on

Nokkosviikkoni on nyt hyvässä vauhdissa, säkillinen nokkosta perattu ja esikäsitelty. Pakastimestä kaivoin pois yhden yllätyspaketin, kalakauppiaalta ostettu paketti, jossa ei kauppahallimaiseen menoon ollut mitään merkintöjä ulospäin. Jotain olin innoissani ostanut ja suunnitelmat muuttuneet ilmeisen matkan varrella, ja se oli jäänyt pakastimeen. Olen kyllä ryhdistäytynyt noiden merkintöjeni kanssa, mutta vielä näitä mysteeripaketteja tulee esiin. Ennenkuin sain jäisen paketin auki, hiukan toivoin, että siellä olisi ollut kuhafileitä. Muhennos kalan päälle tai jotain vastaavaa ajattelin tehdä nokkosesta kalalle kaveriksi. No, tällä kertaa arvonnassa ei tullut täysosumaa, siellä oli hauki/lohimassaa. Piti siis tehdä vaikka pihvit massasta. Lohen takia en enää halunnut sotkea massaa nokkosella, joten mutkattomasti (ja vähän tylsästi) lisäsin nokkoseni perunasoseeseen.

Väri perunasoseessa oli upean syvä tummanvihreä, siitä ehdottomasti pisteet nokkoselle. Sehän ei maistu paljoakaan, mutta on näyttävä annoksessa.

Kalamassaan laitoin 2 kananmunaa, 1 dl kermaa, suolaa ja kalamaustesekoitusta ja yhden pannulla esikypsytetyn sipulin silpun. Kaikki yleiskoneen sekoittimeen ja sekaisin. Lusikalla pihvit pannulle ja paistoin ne sunnuntain kunniaksi voissa rapeiksi. Harmittavasti kalamassat olivat jo paketissa sekaisin, maustaminen sekoitti ne enemmän, valkoinen, punainen ja nkkosraita olisivat myös olleet vaikka murekkeessa mielenkiintoinen kombo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.