Kung Po- kastike, helppoa ja maukasta

on

Piti taas tehdä ihan jotain muuta, mutta työaikana (juu, en tietenkkän ole netissä, ehkä joskus harvoin kahvitunnilla) sattui silmään simppeli ohje, johon löytyi taas melkein kaikki kotoa. Sulamassa oli possun sisäfile, ja kaapeissa kasviksia. Nyt pongasin kaukoaasialaisen ohjeen, Kung Pon. Nimellä nyt ei ole niin merkitystä, mutta nämä itämaiset ruuat ovat olleet minulla painopistealueena, oppimisen kohteena, ja tämän kaavan ymmärsin heti. Tarvitaan nopeasti kypsenevää proteiinia, possua tai broileria, kasviksia ja sekaan sitten kastike, joka tekee ruualle sen luonteenomaisen koostumuksen ja maun. Soija tekee kastikkeesta tumman, muuta suolaahan tähän ei lisätty, perunajauho saostaa ja kiillottaa sen

Raaka-aineet:

Lihaa noin 600 g, possun tai broilerin filettä pilkottuna

400 g kiinankaalia pilkottuna

2 sipulia lohkoina

1 iso paprika isoina paloina

1 pss (125g) cashewpahkinöitä

Kastikeliemi:

soijakastiketta 0,5 dl

2 rkl valkoviinietikkaa

5 cm inkivääriä raastettuna

1 chilipalko

1 rlk ruskeaa sokeria

3 valkosipulin kynttä pilkottuna

2 dl kasvis- tai kanalientä (hedelmäisempi tulee jos laittaa vaikka omenatäysmehua)

1 rlk perunajauhoa

Wokkiin ensin lihat ja pähkinät, wokin pitää olla kuuma ja paisto nopea, nyt alkaa tapahtua vauhdilla. Kun lihat ovat alkaneet kypsyä, sekaan kasvikset ja nopeita sekoituksia, jotta kasvikset eivät kiehu tai nutistu. Lopuksi sekaan vielä kastike ja antaa sen kuumentua ja saostua. Siinä se sitten olikin, likäkkeenä riisi. Ei huono suoritus, kun tulin töistä 16,15 ja aloitettiin ruokailu 16,55…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.