Tonnikalaa ja kasviksia

on

Tämäkään ruoka ei mennyt ihan niinkuin suunnittelin. Ajatus oli hyödyntää pakastimessa oleva yksittäispakattu tonnikalafilepihvi. Jääkaapissa oli jonkinverran kasviksia ja minulla oli kokeilematon Udon- nuudelipaketti kaapissa ja riisipapereita. Alunperin piti askarrella jonkinmoisia vietnamilaisia kevätkääryleitä lauantai- illan iloksi. Noh, osaan elää itseni kanssa ja päätin jättää nuudelit johonkin toiseen kertaan (mahdollisesti jonkun misokeitto- kokeilu jossain vaiheessa). Tonnikalan halusin olevan ehdottomasti vain pintapaistettu ja mehevä sisältä, tiiviin kalan maustaminen nopeassa kypsentämisessä onkin eri asia. Päädyn marinoimaan filettä ensin pari tuntia teriyaki-valkosipuli- chililiemessä. Paistoin  marinointiliemestä kevyesti puhdistun fileen sesamöljyssä pannulla ja lisäsin päälle esipaahdettuja sesamsiemeniä.

Lisukkeeksi raastoin juustohöylällä kurkusta (kaavin ensin siemenlinjan pois, se on vain murenevaa vesihöttöä tässä) ja porkkanasta lastuja. Sekaan ohuita kevätsipulin varsia. Niille tein riisiviinietikasta( 1 rkl), sokerista(½ rkl), vedestä (1 rkl) ja wasabimausteesta liemen ja annoin maustua hetken.

Kevyt ja uudenlainen lauantai-illan ruoka, jota kehtaa tarjota joskus toisillekin. Esivalmisteluiden jälkeen nämä tulevat nopeasti esille

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.