Mindblow; tvmainoskampanja avautui ihan uudella tasolla

Mainoskanavilla on pyörinyt jo tarinamuotoinen mainoskampanja supermaistaja Pekka Makkosesta. S-ryhmän Prisma on tehnyt linjaansa nähden poikkeuksellisen tarinamuotoisen jatkumon. Rispektiä uudesta aluevaltauksesta mielestäni hiukan konservatiiviselle S-ryhmälle suunnasta.

Tarinahan kulkee niin, että on keski-ikäiset veljekset, Pekka Makkonen THÖ Star ja tavisveli, joka toimii taustalla treenarina ja tsempparina. Onko tuolle tavisveljelle edes annettu tarinassa nimeä…? Pekka Makkonen on suvereeni voittajahahmo, joka pärjää ilmiömäisellä kyvyllään tunnistaa ruoka-aineita, ja tavisveli on ylpeä veljestään, ja käy uskollisesti ostamassa harjoittelutuotteet Prismasta. Menestys ja kimallus, shampanja ja kauniit naiset kuitenkin näemmä veltostuttavat Pekka Makkosen. Kaukomailta tuleekin kurinalainen haastaja Nagasaki, joka haastaa Pekka Makkosen. Suuressa haastekisassa Nagasaki voittakin, ja mestari on lyöty…. kunnes tähtiveli ryhdistäytyy, alkaa taas harjoittelemaan kunnolla (Prisman tuotteilla tietysti), tavisveli uskoo häneen ja tähtiveli löytää taas taitonsa. Uusin mainos nyt kesäkuussa 2016, kertoo voitosta, nöyryydestä ja kiitollisuudesta tavisveljeen, joka jaksoi uskoa

 

Tosiaan, ihan hauska, uusi tarinallinen kampanja, jolla rakennetaan imagoa.

 

Minulle syntyi täydellinen mindblow, kun luin somen jatkuvasta uutisvirrasta seuraavan uutisen

http://www.hs.fi/talous/a1433736303716 (15.06.2016)

Ruokakassien hinnat kaikissa Helsingin Sanomien vertailussa mukana olleissa kaupoissa ovat halventuneet verrattuna viime helmikuuhun.

HS vertaili 30 elintarvikkeen hintoja yhdeksässä ruokakaupassa pääkaupunkiseudulla helmikuussa ja viime viikolla. Vajaassa neljässä kuukaudessa eniten hinnat halventuivat Prismassa, K-supermarketissa ja Stockmannin Herkussa.

Lidlissä hinnat laskivat vähiten. HS:n vertailussa Jumbon Prisma menikin nyt Kampin Lidlin ohi halvimpana kauppana. Siellä ruokakassi myös halpeni eniten – yli viisi euroa – helmikuuhun verrattuna.

S-RYHMÄ aloitti vuoden alussa kovan hintasodan. Se ilmoitti aluksi alentaneensa satojen elintarvikkeiden hintoja etenkin hypermarketketjussaan Prismassa. Toukokuussa se laajensi alea pienempiin myymälöihin, S-marketeihin ja Alepoihin. Myös Prismoissa jatkettiin alennuksia.

Onko harkitusta tai sattuman johdattelemana mainostoimiston tarinalla takana kiivas taistelu kovaa haastajaa Lidliä vastaan. S-ryhmähän on ollut selkeä markkinajohtaja jo monta vuotta, onko menestys johtanut ylimielisyyteen ja liialliseen velttouteen markkinoilla. Uusi tulokas, Lidl, on kivunnut pienestä tekijästä konkreettiseksi haastajaksi, ja osittain porhaltanut ohi keulapaikalle. Alkojakin on alettu jo sijoittamaan niihin, kun kerran asiakkaat siellä käy, ja keskeisiä tontteja alkaa heillekin löytymään jne.

Toimiiko mainoskampanja tulkkina tilanteesta… notkahdus toi nöyryyden ja perustyöllä, taviksen avulla ollaan löydetty taas oikea rytmi ja taas pärjätään kilpailussa. Eikä kiitosta kadoteta kulisseihin, vaan suoraan sille uskolliselle veljelle/asiakasomistajalle…

 

Jos näin on edes sinnepäin, olen todella positiivisesti yllättynyt pitkäjänteisestä työstä kertakäyttömainoskampanjoita vastaan ja rehellisyydestä tiukkaa kilpailutilannetta kohden. Jos olen täysin pihalla ja on ”vaan mainos”, laitan kaiken vilkkaan mielikuvitukseni piikkiin, ja tyydyn taas käymään jääkaapilla aina mainoskatkoilla. Keskityn miettimään jotain merkittävämpiä ajatuksia, kuten flambeeraanko tämän päivän crepsit vai en….

 

Jälkikirjoitus 02.07.2016… tekstini näytti herättäneen minun mittakaavallani melkoista huomiota. Kukaan ei kommentoinut hajatelmaani mitenkään, mutta moni kävi lukemassa. Mielenkiintoista! Toisaalta, minua mietittyttää se, että kun ennen juhannusta näin tuon ”voitto” version kampanjasta, nyt se näkyy muuttuneen… Pekka Makkonen vasta menossa kovan treenikauden jälkeen haasteotteluun. Mihin katosi se versio, jossa tuli jo voitto ja jossa Pekka Makkonen kiittää erityisesti veljeään kannustuksesta, ja yleisössä olleet japanilaiset tekevät kannustustaputukset kiitospuheelle… no tämäkin hajatelmani näemmä elää ja ”jatkuu” kuten alkuperäinen tvmainos…(missä vaiheessa tvkatsomiseni on siirtynyt mainoskatkoihin niiden ohjelmien sijaan?)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.