Juustochilit

Voi kuinka vaikeaa on täältä  löytää ruuanvalmistuschilejä? Ohjeita on vaikka minkälaisia ja luonnollisesti maulla on suuri merkitys. Paprika on eri asia ja toisessa päässä joku habanero on ihan liian tulinen. Kysynnästähän se tietysti on kiinni, enkä minäkään niitä usein halua, joten näihin valikoimiin pitää taas tyytyä. Ns vieraasta kaupasta löysin näitä vihreitä chilipalkoja, hyllyssä neljä pussia, joista kolme komeasti jo homeessa, sen neljännen otin. Tulisuudestahan ei voi etukäteen koskaan olla varma, kauppias ei tykkää jos puraiseen palasia etukäteen, varsinkin jos toteaa, ettei olekaan sopiva. Riskillä taas mentiin, jotain kivaa halusin tehdä ja jääkaapissa oli jo juustoja valmiina, ja taikinalevyt pakastimessa.Nämä chilit olivat ”sinnepäin” eli eivät tarpeeksi maukkaita minun makuuni

Juustoina käytin ranskalaista Abondancea, pidempää kypsytettyä lehmänmaitojuustoa, jossa on erimomainen maku. Osan käytin näin ruokaan, loppu menikin sitten hillokkeen kera ihan herkutelujuustona. Toinen juusto, jonka loppukäytin näinhin napsoteluchileihin oli sinihomejuusto, sehän näissä toimii aina. Pinnalle 1 cm nauhoiksi leikattua lehtitaikinaa, voitelu kananmunalla ja pintaa voi koristella vaikka seesamsiemenillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.