Pastavuokaa uunissa

Aikaisemmin laitoin tänne reseptiä osso bucosta. Hieno pitkään haudutettu kastike, jota kannattaa tehdä kerralla enemmän ja pakastaa sitten valmiina. Sain vaihteeksi bucatini pastaa ja päätin tehdä siitä uunissa ruokaa. Italialaisethan ovat rekisteröineet jo yli 200 erilaista pastamuotoa. Raaka-ainehan on sama, vetta ja jauhoja tai kananmunaa ja jauhoja. Muodot vaan vaihtelevat käytön mukaan, no italialaiset suhtautuvat vakavasti pastaansa. Se rekisterintinumero on hyvälaatuisessa pastassa jossain otsikkotiedoissa mainittuna, tämä taisi olla n.19…Bucatini on rakenteeltaan paksumpaa ja putkilon muotoista pitkää pastaa. Ei  siis möhjäännyt heti ja toimii uuniruokana hyvin.

Kastikkeena oli siis tomaattinen lihakastike, perusbolognesekastikekin käy tähän hyvin. Keitin pastat ja laitoin uunivuokaan. sekaan kastike. Kuumensin kattilassa erikseen puoli purkkia ruokakermaa ja puoli purkkia Valion koskenlaskijacheddaria, jotta ne sulaisivat yhteen. Kaadoin juusto-kermamassan vuokaan ja pinnalle reilusti juustoraastetta. 45 minuuttia 200 asteisessa uunissa ja iso vuoka isolle perheelle oli valmis. Itseä suorastaan himotti se rapea pintakerros…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.