Juustokakku vuohenjuustosta

Suolaisen makeat juustokakut ovat vaivanneet tätä ruokamieltä, ajoittain. Tyylejähän on monta, hyydyttämällä tai paistamalla, jauhopohjalla tai keksipohjalla, jopa hapankorppupohjalla. Nyt jäi päähän jumittamaan vuohenjuusto, paistettu versio ja viikunahillo. Yhtään en tiedä miksi näitä kutsuisi, sen verran harmaalla alueella ollaan monne tekniikan ja tyylin seassa. Korkealtahan näissä ei kokeiluissa ei koskaan tipahda, varsinkin jos vaativia kahvivieraita ei ole juuri nyt tulossa. Tosin kun tekee vaan tekemisen ilosta, niin näitä sitten tulee, nytkin 12 kpl. Pitänee viedä taas työkavereille makusteltavaksi, sieltä saa aina kommenttia. Tosiaan tämän version tein muffinssivuoksiin, annoskoossa, samat määrät pätevät yksi yhteen irtopohjavuokaankin.

Raaka-aineet;

Pohja

200 g digestiiveja

50 g pähkinärouhetta

75g voita sulatettuna

täyte:

200 g pehmeää vuohenjuustoa murennettuna

200 g tuorejuustoa

1,5 dl kermaa tai turkk jogurttia

½ sitruunan mehua ja kuori raastettuna

1,5 dl sokeria

2 kananamunaa

0,5 dl vehnäjauhoja

päälle viikunahilloa

Sekoita pohja-aineet tehosekottimessa tasaiseksi. Jaa muffinnsivuokien pohjalle ja tasoita. Paista pohjat ensin 180 asteessa 5 min (iso pohja 10 min). Sekoita täytteen ainekset voimakkaasti sekoittaen tasaiseksi, jos vuohenmaidosta jää kuitenkin paloja massaan, kaada siiviilän läpi, lopputulos on tasaisempi. Kaada massa tasaisesti pohjien päälle ja paista uunissa noin 20 min (iso kakku noin 25 min). Tein terävällä veitsen kärjellä pienen kolon hieman jäähtyneisiin juustokakkuihin ja lisäsin viikunahillon päälle. Makuyhdistelmä on tosiaan makean ja suolaisen välissä, tarjoilulämpötila on parhaimmillaan minusta huoneenlämpöisenä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.