Ankanrasvassa paistetut perunat ja grillilihaa

on

Pääsin keväällä isolle kirkolle käymään ja reissun jopa mahtui visiitti Stokkan herkussa. Paljoa ei voinut kantaa matkalaukkureissulaisena, eikä nuohota jokaista hyllyä ja väliä. Kuitenkin osui mukavasti silmiin pienempi purkki ankanrasvaa, jonka sai mukavasti tuotua kotiin, eikä käytöllä ollut niin kiire. Monestakin lähteestä olen lukenut, että ankanrasvassa paistetut perunat ovat maailman parhaita. Sopivaa hetkeä odotellessa…

Nyt tuli sopiva hetki. Pakastimesta kaivoin palasen naudan skirtiä eli kuvenauhaa. Sehän on laadukkaana versiona rasvaista, noin 10cm levyistä lihaa. Maustaminen ja nopea grillaus ja ehdottomasti oikea leikkaus eli syitä vasten. Muuten se jää suuhun pyörimään purukumina. Laitoin tuohon kuvan leikkaamisesta, ei siis suoraan nauhan mukaan, vaan poikittain.

Lisukkeesi tuunasin perinteisiä hölskykurkkuja aasiatwistillä, eli riisiviinietikkaa, suolaa, sokeria, 2 tl seesamsiemeniä ja 1 tl seesamöljyä ja kurkkusa pitkinä suikaleina ja kevätsipulia silppuna

Keitin perunat lähes kypsiksi ja leikkelin niitä paloiksi. Ankanrasvaa pannulle ja palat sinne, todellakin, upea rapea pinta perunoihin. Lopuksi suolaa, pippuria ja tuoretta persiljaa silmäniloksi. Tämänhän oikeasti toimii!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.