Bulgogi, pikaruokaa työpaikkalounaalle

on

Tein kerran, puhtaasta mielenkiinnosta, bulgogia valmiista mastekastikkeesta. Makukokemus oli positiivinen, mukavan mausteinen ja mikä hienoa, helppo kuin mikä! Tietysti piti sitten kaivaa netin ihmeellisestä maailmasta oikea ohjekin, olisiko se kuinka vaikea tehdä ja tuunailla itse. Voi huaah,,, parhaimmat asiat ovat yksinkertaisia, tähän tosiasiaan olen törmännyt liiankin usein. Nyt minulla oli fileenperkausurakka. Töistä saa silloin tällöin kokonaisia naudan ulkofileitä edullisesti ja olen niitä ostanut. Tyttöjen kanssa olemme opetelleet näiden pihvien kautta paistamisen tuntumaa ja sitä, milloin pihvi on paraimmillaan. Kyllä, on ne menneet joskus kypsiksi, ei hyvä, jääneet hieman liian raaoiksi, ei hyvä sekään. Kun sattuu kokin sormituntuma, hyvä raaka-aine ja kaikki muut tähtöset kohdilleen, mikäs sen parempaa ruokaa. Nyt siis siivosin ja paloittelin 4,9kg takuumureaa naudan ulkofilettä pihveiksi, koirakin sai repaleista herkkunsa, ja päädystä jäi littanampi osa. On siis aika tehdä itse bulgogia, riisit ja jotain kasviksia siihen kaveriksi, ja vot, taas saa töihin evästä.

Valmistusidea on yksinkertainen. Tehdään marinadi, lihat siihen vähintään tunniksi. paistetaan nopeasti ja koristellaan. Helpon yksinkertaista, jonka tajuamalla saa etnistä herkkua kehnommalkin kokemuksella. Lihan pitää olla ns parempaa lihaa. Se pilkotaan ohuiksi suikaleiksi, ja kypsennetään pikana, joten laadulla pitää mennä. Nyt oli sii ulkofilettä tarjolla, entrecote toimii myös hyvin.

Marinadin raaka-aineet, ja näitä voi tuunata toki, toimii noin 400-500 g lihalle

1 dl vettä

1 dl soijakastiketta

1 dl sokeria

0,5 dl seesamöljyä

1 tl sipulijauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl chilihiutaleita

koristeeksi kevätsipulin paloja, korianteria ja chiliä ja riisiä

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.