Päärynää lohen alla, uusi iltapala

on

Päärynä on toki makean sokerinen, mutta siitä voi näemmä taikoa suolaistakin iltapalaa. Taas tämä lähti kaukaa, ja muotoutui sitten tähän versioon. Tulipahan taas kokeiltua jotain uutta. Ajatus oli kääriä päärynä lehtitaikinaan ja väliin jotain suolaista. Kesällä kylmäsavulohta on koko ajan tarjouksessa ja sattumoisin silmiin osui kaupassa tuo pieni 100g paketti ja idea kulminoitui kokoon. Mausteena käytin uutta kokeilupurkkiani, sesam- wasabimusteseosta, jotta pintaa tulee hiukan ilmettä ja makua.

Kuorin ja halkaisin kypsät päärynät pitkittäin. Lusikalla pyöräyttämällä sai pienne siemenkodan irti ja pohja oli valmis. Sommittelin kylmäsavulohesta päärynoiden päälle tasaisen pinnan ja sirottelin sesam-wasabimaustetta hiukan pintaan. Silppuisn tilliä värikis ja mausteeksi. Päälle ohensin ja levensin hiukan valmiita lehtitaikinalevyjä. Veitsellä kevyt muotoilu ja taittelin taikinat ”kasan” päällimmäiseksi. Päärynä on siis alla leikkauspinta alaspäin. Taikinan saksenkärjillä kuviota, tärkeintä on vain leikellä siihen paistamisen ajaksi ilma-aukkoja. Pintaan kananmunapinnoite ja kevyt sesam-wasabikoristelu. Uuniin 225 astetta ja noin 20 minuuttia. Päärynä kypsyy ja taikina tekee kuoren. Lohesta tulee sopiva suola ja päärynän mieto makeus sopivat minusta yhteen loistavasti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.