Smoothiet tuli taloon, tekniikkalaji!

Minä tulen yleensä näissä trendeissä vähän jälkijunassa. Kunhan aikani katson mistä on kyse, ja todella harvoin innostun mistään vempeleestä, jota tuote vaatii. Monitoimilaitteeni tehosekoitin hajosi jo vuosi sitten. En ole hankkinut uutta yleiskonetta vielä, koska muuten laite vielä toimii ja näissä asioissa tuntuu mukavalta, jos voi sanoa apparaatin palvelleen loppuun saakka kovassa käytössä. No nyt annoin markkinvoimien viedä itseäni pyörteeseen ja hankimme talouteen smoothiekoneen, halavalla tarjouksesta. Tausta-ajatuksena oli, että 15v tytär voisi sillä helpolla kiepauttaa itselleen juoman, kun kerran marjat ja jogurtit uppoavat vielä. Minullahan lähti sitten nämä omat versiot elämään omaa elämäänsä päässä ja aion kokeilla erilaisia yhdistelmiä teemoittain ja väreittäin. Aivojumppaa sekin ja tuleepahan kokeiltua. Konehan on mukavan simppeli pikku vempele, joka tekee smoothien suoraan 600ml mukiin, joten töihin voi pyöräyttää iltapäiväliemet helpolla mukaan. Vaikka syön töissä ns isosti lounaani, niin iltapävällä joku tehopaukku voisi olla hyvä ratkaisu, kun useimmiten lähden heti neljältä koiran kanssa ulos lenkille ja siellä menee parhaimmillaan 1-2 tuntia kelistä riippuen. Kello 18 jälkeen alkaa ilman mitään välipaloja jo olla turhan nälkäinen olo.

Näihin smoothiepohjiin voi käyttää lähes mitä vaan, todellista pyttipannukamaa, kaikki ykköskappaleet pois. Tai tarve voi lähteä siitä ”jostain” mitä on ja sen ympärille sitten tykötarpeet fiiliksen mukaan. Olisin voinut hankkia mehupusertajan, mutta toisaalta, näin rouhittuna, kaikki kuidut ovat mukana liemessä. Tämä tietyti vaatii esipilkontaa ja kaikki erityisen kovat raaka-aineet eivät toimi. Tai no, pitää kokeilla sopivalla hetkellä.

Nyt teemoitin nämä ensikokeilut ja päivitän lisää kun pääsen maistamaan ideoita:

Vihreä Raikas (todella miellyttävän happpaman raikas!!!)

10 cm kurkkua esiraastettuna

1 pieni sitruuna kuorittuna ja pilkottuna

1 granny smith omena esiraastettuna

tupponen persiljaa

1-1,5 dl makeuttamatonta omenamehua

 

Oranssi Trooppinen (mausteisuus makean kanssa todella toimii!!)

1-1,5 dl makeuttamatonta appelsiinimehua

1 prk ananasta

lohko melonia esipilkottuna

½ banaania

pala tuoretta chiliä

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

tuppo korianteria

 

Viininpunainen suomiherkku (sitruunatwist piristää tätä)

1-1,5 dl tuoreita vadelmia

1 -1,5 dl tuoreita mustikoita

1- 2 dl luonnonjogurttia (nyt oli sitruunanmakuista rahkajogurttia)

 

Pirteä puolukkasmoothie helpon herkullinen

2 dl tuoreita/pakaste puolukoita

1 prk ananaspaloja liemineen

2 dl vaniljajogurttia

pieni kourallinen pähkinöitä

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.